Sportbh.nl is trotse sponsor van Jildou Schaaf

Sinds kort is Sportbh.nl trotse sponsor van jong schaatstalent Jildou Schaaf (20) uit het Friese dorpje Brantgum. We gingen met haar in gesprek over de passie voor het schaatsen, tegenslagen in de sport en haar dromen voor de toekomst.

Ik wilde niet met het stoeltje schaatsen

“Al van kinds af aan is schaatsen mijn allergrootste passie. Toen ik voor de eerste keer op natuurijs stond wist ik het gelijk: dit is wat ik wil doen! Mijn ouders kregen me dan ook bijna niet meer van het ijs en mijn moeder vertelt altijd dat ik ook niet met het stoeltje wilde schaatsen, maar gelijk zelf wilde. Achter de oudere schaatsers aan, en dan het liefst zo snel mogelijk. Toen ik acht jaar was begon ik dan ook met schaatsen bij een schaatsschool in Leeuwarden. Ik vond schaatsen niet alleen heel erg leuk, maar bleek er ook goed in te zijn. Op mijn dertiende werd ik geselecteerd voor het Gewest Friesland en inmiddels ben ik lid van KNSB Talent Team Noord en heb ik vorig jaar tijdens het World Cup Kwalificatie Toernooi mijn debuut gemaakt.”

Olympische spelen

“Hoewel ik onlangs mijn opleiding als verzorgende heb afgerond, ben ik fulltime bezig met het schaatsen. Alles staat in het teken van schaatsen. Als ik niet op de ijsbaan ben, sta ik in het krachthonk of zit ik op de racefiets. Als ik eens een ochtend vrij heb werk ik in de ouderenzorg. 
Ik kan wel zeggen dat het schaatsen de liefde van mijn leven is. Het liefst wil ik mij specialiseren als allround schaatser, zodat ik op elke afstand goed kan schaatsen. Ook zou ik graag bij een commerciële ploeg willen schaatsen. Maar het ultieme doel is natuurlijk om ooit de Olympische Spelen te behalen. Dat lijkt me echt geweldig.”

Tegenslagen

“De afgelopen twee jaren waren pittig, want ik heb veel tegenslagen gehad, waardoor ik mijn sport niet goed kon beoefenen. Ik had de ziekte van Pfeiffer en kreeg ook nog een chronische bijholte ontsteking, waardoor ik een operatie moest ondergaan. Ik viel echt in een gat omdat ik niet kon schaatsen. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met mijn gezondheid, en ben ik extra gemotiveerd om dit seizoen sterk terug te komen.”

Schaatsen in een vol Thialf

“Elke dag probeer ik het beste uit mezelf te halen. Ik ben continu bezig met wat ik wil verbeteren. Waar ik voorheen als junior op het NK allround/sprint en de VIKINGRACE schaatste, doe ik nu mee met de volwassenen. Sommige schaatser zijn wel tien jaar ouder dan ik ben, dus dat is een hele andere wereld. Tijdens mijn debuut bij het World Cup kwalificatie toernooi afgelopen seizoen schaatste ik in een vol Thialf en werd mijn rit ook uitgezonden op televisie. Je schaatst dan in een toernooi met topschaatsers als Jutta Leerdam en Antoinette de Jong. Dat is natuurlijk wel heel spannend allemaal!
Ik ben nu keihard aan het trainen om in februari weer mee te doen met de kwalificatie voor het NK Allround en doe mee met trainingswedstrijden om ervaring op te doen en mezelf te verbeteren. Ik moet dan bij de eerste tien zitten om me te plaatsen voor een plekje. Daar ga ik hard mijn best voor doen!”

Het team van Sportbh.nl wenst Jildou heel veel succes het komende seizoen!

Romy
Romy

Romy is een enthousiaste professional die met veel plezier haar werk verricht in de wereld van sportbh’s en sportkleding. Met haar kennis over Sportbh’s helpt Romy vrouwen bij het vinden van de perfecte sportbh zodat zij zich kunnen focussen op hun sportprestaties. De nieuwste trends in de sportwereld is iets wat Romy nauwlettend in de gaten houdt. In haar vrije tijd sport doet ze aan Crossfit en Fitness, waar haar passie voor sport ook vandaan komt. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.