Badmode

Of je nu kiest voor een middagje zonnebaden in je achtertuin, een dagje naar zee of een vakantie naar een tropisch eiland, je wilt op zo’n moment goed voor de dag komen in een trendy bikini of stijlvol badpak.

sportbh.nl biedt jou de meest fraaie modellen. Het doet er niet toe welke maat je hebt, iedere vrouw kan zich tegoed doen aan de meest prachtige badmode. Trouwens; ook geschikt voor je wekelijkse bezoek aan het zwembad om er je baantjes te trekken.

Badmode bestaat uit de delen bad en mode, en heeft alles te maken met het werkwoord baden. Baden is eigenlijk een prachtig woord dat duidt dat je in bad gaat of gaat baden in een meer of in zee. Het woord alleen al biedt een vleug van ontspanning. Daar hoort natuurlijk een fraaie outfit bij die dat baden nog een extra dimensie geeft. Niet alleen qua functie, maar ook in vorm, kleur en dessin. Badmode is stijlvolle kleding en een volwaardig mode-item.

Badmode dames

Badmode draag je wanneer de temperatuur het toelaat om schaarser gekleed naar buiten te gaan. Je zoekt de ontspanning in je eigen tuin, aan de rand van een zwembad of aan zee. Toen halverwege de negentiende eeuw de zomervakantie werd ingevoerd, was een bikini of badpak een onmisbaar kledingstuk voor in de vakantiekoffer. Maar die badkleding gaat eigenlijk veel verder terug.

We kennen allemaal wel de plaatjes van rijkelijk geklede dames aan zee. Best vreemd als je weet dat in de tijd van de Romeinen er naakt gezwommen werd. Dat was gewoon en badmode bestond niet. De mannen hielden dat langer vol dan vrouwen, want die laatste groep droeg vanaf de vijftiende eeuw een lang hemd dat het hele lijf bedekte. Dat moet niet echt fijn zwemmen geweest zijn, maar baden kon natuurlijk wel. Beetje poedelen en ontspannen.

Het duurde tot in de negentiende eeuw dat zowel mannen als vrouwen badkleding gingen dragen. Daar echt mee zwemmen? Nou nee. Je kwam uit een koetsje tevoorschijn en mocht je even onderdompelen in zee. In een kledingstuk van wol dat je hele lijf bedekte. Je moet er toch niet aan denken. Dat de wol kriebelde laat zich raden, en als het nat wordt plakt het aan je lijf en wordt loodzwaar. Daar kon je eigenlijk helemaal niet mee zwemmen. Dat was ook niet de bedoeling. Je wilde gewoon even gezien worden en verkoeling zoeken aan zee. In die tijd was bruin worden ook helemaal niet aan de orde. Mensen met een bruine huid waren arbeiders die dagenlang in de volle zon stonden te werken. Als je tot een hogere klasse behoorde, deed je dat niet. Dan wenste je juist een blanke huid en wilde je je hele lijf het liefst bedekken zodat de zon daar geen vast op kreeg. Overigens baadden mannen gescheiden van vrouwen. Heel ongezellig, maar zo waren de regels.

Eind negentiende eeuw werd de mode wat frivoler en kwam het badpak opzetten. Nog altijd met pijpjes tot aan de knieën en een hoge kraag, maar het begin was er. Alhoewel in de Verenigde Staten je zelfs nog een tijd lang gearresteerd kon worden als je badpakpijpen te kort waren, was de ontwikkeling van echte badmode niet tegen te houden. Na de Tweede Oorlog werd de eerste bikini geshowd door een naaktdanseres. Veel mensen waren helemaal voor, evenveel waren er totaal tegen. Dit was wat hoor! In Spanje, Portugal en in Italië was het zelfs een tijd verboden om een bikini te dragen, maar het hek was van de dam. In de jaren erna werd de bikini, naast het badpak, gewoonweg een hit. Soms minuscuul uitgevoerd en een andere keer bestaande uit wat meer stof, maar het oogde altijd fraai. Toen in de jaren tachtig het topless zonnen een hit werd en vrouwen slechts een bikinibroekje droegen, was er wederom enige opschudding over. Zo is er natuurlijk altijd wat. De laatste tijd is het behoorlijk rustig in badmode-land en worden er de meest fraaie exemplaar geproduceerd.

Toch zit er nog wel enige ontwikkeling in, want een paar jaar terug was daar ineens een badpak met ingebouwde zonnecellen. Kun je gewoon je smartphone opladen via het plugje aan de zijkant van je badpak. Hiermee zwemmen blijkt nog lastig, maar laat dat een nieuwe uitdaging voor de ontwerpers zijn. Voorlopig doen we het met de meest stijlvolle badmode zonder toeters en bellen. Een groot aantal merken biedt verschillende collecties waaruit je een persoonlijke keuze kan maken. Voor iedere vrouw is er een prachtig badpak, bikini of tankini. De verschillende collecties bieden alle mogelijke stijlen, maten en dessins. Hier volgt een aantal merken die prachtige badmode bieden. Keuze genoeg.

Freya badmode

De vormgeving van de bikini is net als welk ander kledingstuk dan ook, aan mode onderhevig. Daarom is het zo af en toe enorm leuk om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Je wilt toch stijlvol voor de dag komen tijdens een dagje strand of een paar dagen in de zon aan de zwembadrand. De keuze is enorm. Freya badmode biedt prachtige bikini’s met de kwaliteit die niet onderdoet voor die van hun lingerie. Zoals een bh een staaltje van sterk ontwerp is met een hoge functionaliteit en een krachtig design, zo is dat ook bij het topje van de bikini’s het geval. Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat de pasvorm optimaal is en borsten goed worden ondersteund.

Anita badmode

Datzelfde geldt voor Anita badmode. Of je nu kiest voor een bikini of badpak, de pasvorm is geweldig goed en daarom draagt het heel comfortabel. Ook de tankini, een setje dat je draagt als een bikinibroekje met een fraai ontworpen hemdje, is een hit dat uitblinkt in fraai design. En welke kleur je ook maar wenst te dragen, er is altijd een bikini, badpak of tankini die in de smaak valt. Met een dessin van bloemen of ruitjes, effen of met grafische prints. En uiteraard in alle mogelijke kleuren.

Fantasie badmode

Of je nu een bikinibroekje kiest dat halfhoog of hoog zit, in olijfgroen of knalroze. Fantasie badmode biedt het allemaal. Bovenstukken met of zonder beugels, een balconnet- of bandeau bikinitop. Uit de collectie van Fantasie kun je een keuze maken voor prachtig zomerse badmode. Ook hier geen niemendalletjes, maar goed gevormde bikini’s en badpakken die perfect passen en waar je maar al te graag mee wilt flaneren langs de vloedlijn. Laat je zien!

Elomi badmode

Elomi badmode biedt prachtige basismodellen, maar blinkt vooral uit in het aanbieden van grotere maten. Het biedt de mogelijkheid om, welke cupmaat je ook maar hebt, vol zelfvertrouwen naar het strand of het zwembad te gaan.

Elomie badmode grotere maten

Heb jij een grotere cupmaat, dan kun je natuurlijk een keuze maken uit de vele prachtige badpakken. Daar hoef je je echter niet tot te beperken. Als je het liefst een bikini draagt, dan zijn die er ook voor vrouwen met grotere maten. Elomi badmode heeft in haar collecties veel keuze als het gaat om bikini’s of tankini’s in grotere maten. Laat je nooit weerhouden zoiets te dragen, want het staat geweldig mooi omdat de tops en broekjes altijd een juiste pasvorm bieden en een goede ondersteuning. Op deze manier wordt plussize badmode stijlvol gedragen.

Luxe badmode grote maten

Je onzeker voelen over je lijf is echt niet nodig. De mode is er niet alleen voor skinny types, maar ook voor vrouwen met een grotere maat. Bodypositivity draagt daar zeker aan bij. Laat jezelf zien zoals je bent. Het betekent dat er eigenlijk geen sprake is van speciale mode voor vrouwen met een maatje meer, maar dat het aantal maten wordt uitgebreid.

Steeds meer luxe merken kiezen voor een grotere reeks aan maten en ook op de catwalk worden modellen gespot met een maatje meer. Sterker nog; dat is allang geen nieuws meer. Welke maat je ook maar hebt, als jij je kleding met flair draagt en kiest voor kwaliteit zie je er altijd stijlvol en verzorgd uit. Daar heeft je kledingmaat maar weinig mee te maken. Wel dat je jezelf bent en het leven positief tegemoet treedt. Dan straal je en inspireer je anderen!

Waarom zou je als vrouw met een maatje meer geen bikini kunnen dragen? Waarom je lijf verhullen als je er in goed passende badmode geweldig goed uit kan zien? Je hoeft jezelf niets te ontzeggen met een maatje meer. Kies voor dat badpak of de bikini waar je voorkeur naar uitgaat en draag het met flair. Met name een merk als Elomi biedt veel modellen en dessins in zo’n maatje meer. Eigenlijk kunnen we ons ook afvragen: meer dan wat? Precies. Laat de standaard voor wat het is, want geen vrouw is standaard. Wees jezelf en kies voor je eigen stijl. Voor iedere vrouw zijn er de meest hippe en uitdagende modellen verkrijgbaar als het gaat om luxe badmode.

Welke badmode past bij mij?

Badmode is aan trends onderhevig. Jaren terug waren minuscule modellen in de mode, tegenwoordig is er zoveel keuze dat er voor iedere vrouw een badpak of bikini verkrijgbaar is. De bikinibroekjes zijn er van laag, tot halfhoog en hoog en voor de tops geldt dezelfde variatie aan maten als voor de meest luxe lingerie. Welke cupmaat ook, er is altijd een passende bikinitop of badpak met juiste cupmaat verkrijgbaar die de borsten goed ondersteunen. Het design zorgt voor een fraaie snit en een mooi silhouet.

Welke bikini past bij mij?

Bikini’s zijn er in alle soorten en maten. Er zijn geen vastomlijnde regels als het gaat om een bikini in een model dat bij een bepaalde vrouw past. Je maakt je eigen keuze. Ook als er sprake is van een maatje meer zijn er tegenwoordig vele merken die ook grotere maten aanbieden. De beweging bodypositivity heeft er onder meer voor gezorgd dat ook vrouwen met een maatje meer stijlvol in bikini het strand op kunnen. Wie kiest voor een goed passend model bikini van een goede kwaliteit, kan dragen wat ze wil en komt daarmee altijd stijlvol voor de dag.

Welke bikini past bij mijn figuur?

Er zijn bikini’s met lage broekjes, halfhoge en hoge broekjes. Er bestaan voor de bovenstukken veel verschillende cupmaten met of zonder beugels. Het is een kwestie van passen wat het meest comfortabel draagt en waar je je als vrouw goed in voelt. Er is voor iedere vrouw een bikini die past en die met flair gedragen kan worden. Het is vooral een kwestie van jezelf zijn en vol zelfvertrouwen stijlvol dragen wat je zelf wilt. De tankini is een variant op de bikini die eveneens door veel vrouwen comfortabel gedragen wordt.