Retourneren

Is een artikel niet helemaal naar wens? Je kunt het artikel gemakkelijk retourneren voor 5 euro per bestelling. Vanuit het buitenland via een lokaal postkantoor naar sportbh.nl retourneren? De kosten hier van zijn 7 euro per bestelling. Deze service is voor de volgende landen beschikbaar: België, Duitsland en Luxemburg,

Hoe een bestelling retourneren

Een bestelling retourneren kan via ons verzendportaal. Ga hiervoor naar https://sportbh.myparcel.me/

Vul je Track & Trace code of Barcode in die je van ons via de mail hebt ontvangen + je postcode. Vervolgens zie je een overzicht van onze zending aan jou en wanneer deze is afgeleverd. Onderaan dit overzicht heb je de mogelijkheid om een retourlabel te downloaden.

Geef op de pakbon aan welk product je aan ons retourneert.

Heb je een opmerking over jouw bestelling? Neem dan contact met ons op via onze e-mail info@sportbh.nl.

Je dient artikelen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Artikelen mag je passen, maar niet dragen. Pas een broekje over je eigen broekje heen aan.

Alle producten waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen niet geretourneerd worden.

Voor verzending controleren wij artikelen op kwaliteit. Artikelen die gebruikssporen vertonen zijn voor ons onverkoopbaar en daarvoor kan sportbh.nl het totale bedrag in rekening brengen. Indien je een artikel in enige vorm beschadigd, vies maakt of op wat voor manier ook onverkoopbaar maakt, kunnen we de daardoor het totale bedrag van de aankoop verrekenen.

Het artikel retourneer je in de oorspronkelijke verpakking. Let op: Het verwijderen van kaartjes en labels is onnodig voor het passen van de artikelen. Op het moment dat deze verwijderd zijn levert dit een aanzienlijke waardevermindering op die doorberekend kunnen worden aan de klant. De ontstane waardevermindering wordt dan verrekend met het terug te storten bedrag. Deze waardevermindering kan oplopen tot 100% van het aankoopbedrag. Tip: verstuur alle BH’s, slips, shorts en sportleggings in de oorspronkelijke doos en niet in een enveloppe of andere verpakkingen.

Het is belangrijk dat de retoursticker via ons verzendportaal of bij onze klantenservice wordt aangevraagd. Als er zelf een pakketsticker bij een bezorgdienst zoals PostNL is gekocht kunnen wij het pakket niet vergoeden.

Retourvoorwaarden

De consument is verantwoordelijk voor het retour sturen van een pakket én voor de bewijslast. Wij adviseren daarom om het pakket aangetekend of met verzekerservice terug te sturen. Kosten voor het retourneren van een bestelling kost 5 euro in Nederland. Ben je woonachtig in België of Duitsland dan kost het retourneren van een bestelling 7 euro.

Kan ik ook ruilen bij sportbh.nl?

Indien je een artikel wilt ruilen voor een ander artikel dien je online een nieuwe bestelling te plaatsen. Je mag dan in onze webshop 1 x een product kosteloos omruilen doormiddel van het plaatsen van een nieuwe bestelling. Je betaalt dan geen retourkosten. Ruilen van producten in de webshop is gratis als je woonachtig bent in Nederland, als je wil ruilen van producten en je komt uit de landen België, Luxemburg en Duitsland dan kost het 7 euro per bestelling.

Je betaald alleen de retourkosten, mits het product in orde is

Als je een artikel retourneert, betaal je alleen de kosten voor terugzending (retourkosten 5 euro), mits het product in orde is geretourneerd. Retourneer je de gehele bestelling, dan ontvang je van sportbh.nl uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping het aankoopbedrag terug, mits het product in orde is aangekomen. Terugbetaling geschiedt – indien mogelijk – via hetzelfde betaalmiddel als waarmee de aankoop is gedaan. Wij mogen wel wachten met terugbetalen totdat wij de producten retour hebben ontvangen of tot het moment dat je hebt aangetoond de producten te hebben opgestuurd, al naar gelang welk moment eerder valt. Het product dient ten alle tijde in orde te zijn bij ontvangst van het product.

Hoe zit het met de terugbetaling als ik een artikel heb teruggestuurd?

Uiteraard krijg je je geld terug als je een artikel terugstuurt in oorspronkelijke kwaliteit. Als je een artikel retourneert, betaal je zelf alleen de kosten voor terugzending.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de (laatste) zending of het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons sportbh.nl, gevestigd in Leeuwarden, Freark Damwei 8 8914 BM via een ondubbelzinnige verklaring per e-mail naar info@sportbh.nl op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Je hebt 14 dagen de tijd om zonder opgave van redenen de artikelen te herroepen. De herroeping is alleen van toepassing wanneer het product in orginele staat wordt geretourneerd zonder gebruikssporen of beschadigingen.

Ik heb een product teruggestuurd, wanneer krijg ik mijn geld terug?

sportbh.nl verwerkt periodiek de retourbetalingen. We maken je geld zo snel mogelijk over. Terugbetaling vindt uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping plaats. Wij mogen wel wachten met terugbetalen totdat wij de producten retour hebben ontvangen of tot het moment dat je hebt aangetoond de producten te hebben opgestuurd, al naar gelang welk moment eerder valt.