Sport bh na operatie

Sport bh na operatie kopen

Bij sportbh.nl vind je ook speciale sport bh’s als je een borstoperatie hebt ondergaan. Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis. Bekijk hier onze verschillende medische sport bh’s en lees hier meer over wat het is.

Toont alle 8 resultaten

Steun bh na operatie

Na een borstoperatie, of dit nou een borstverkleining, borstvergroting of borstlift is, zijn jouw borsten wat gevoeliger vanwege een herstelperiode. Jouw borsten hebben hierdoor extra support nodig om de genezing en het herstel te stimuleren. Direct sporten na een borstoperatie wordt afgeraden, maar na je herstelperiode adviseert je arts om speciale Anita Active sport bh’s te dragen tijdens het trainen, zowel bij een intensieve als minder intensieve training.

Waarom een speciale sport bh na een borstoperatie?

Na een intensieve borstoperatie (bijvoorbeeld een borstvergroting of verkleining) heb je een prothese bh, postoperatieve bhcompressie bh of een sport bh na operatie nodig die een goede ondersteuning biedt tijdens alle dagelijkse activiteiten. Naast de high support helpt de sport bh ook om de implantaat te ondersteunen. Een sport bh zorgt ervoor dat de implantaat op de juiste plek blijft zitten, wanneer de borsten niet genoeg ondersteuning ontvangen kan dit leiden tot een verzakking of verschuiving zelfs van de implantaat. Een sport bh van Anita zijn van bijzondere hoge kwaliteit en garanderen de gezondheid van de gebruiker.

Postoperatieve bh

Postoperatieve compressiebeha‘s zijn speciaal ontworpen ter bevordering van het herstel na een borstreconstructie, borstvergroting of borstverkleining.

Waarom moet je een postoperatieve compressiebeha dragen?

Een compressie bh zorgt ervoor dat de borsten gefixeerd zitten in een compressie bh, ook ’s nachts zodat het herstel voorspoedig is afgerond. De compressie bh, welke wordt gebruikt na een borstvergroting, is zodaning ontworpen dat de implantaten in de ideale positie gezet worden, zodat ze tot de meest natuurlijke resultaten leiden.

Medische bh na operatie

Naar mate de grootte van de borst en de borstprothese toeneemt, neemt ook het gewicht toe. Om uw schouders en nek optimaal te ontlasten, worden de schouderbandjes van de Anita prothesebeha’s breder naarmate de cupmaat toeneemt.

Sport bh met voorsluiting na operatie

Een sport bh met voorsluiting hoeft niet per se bevestigd te worden met haakjes, zoals je gewend bent van een bh met de achtersluiting. Vaak heb je ze ook met een ritssluiting aan de voorzijde. Typerend aan een sport beha met voorsluiting is dat er vaak dubbel gevoerde cups in zitten en de beha geheel naadloos is. Ook zijn de cups dieper uitgesneden, waardoor je net iets meer decolleté krijgt ten opzichte van andere modellen.

BH na operatie

De achterzijde van zo’n bh is dan ook vaak mooi afgewerkt met bijvoorbeeld meshstof, kant of met cross back-bandjes. Naast het gemak van aantrekken, ga je ook nog eens fashionable de gym in!

Naast Anita Active beschikt sportbh.nl ook over de merken Freya Active, Elomi sport, Shock Absorber, Fantasie lingerie en Wacoal lingerie.

Waarom een sport bh na een borstoperatie? 

Wanneer je een borstoperatie moet ondergaan kan dit voor ongemak zorgen, daarom zal de arts je adviseren om na de operatie te kiezen voor een sportbh. Waarom is dat zo belangrijk?

Waarom een sportbh de beste keuze is na een borstoperatie 

Wanneer je een operatie ondergaat heb je daarna te maken met een herstelperiode. Tijdens die herstelperiode is het gebied rondom de operatie gevoelig. Vindt de operatie bij je borst plaats en heb je daar wonden of littekens dan is het dragen van een strakke bh met een beugel niet comfortabel. Dit kan zelfs het genezingsproces vertragen. Daarom is het dragen van een sport bh fijner. Het biedt meer comfort en het bevordert het herstel.

Sportbh met extra ondersteuning na een borstoperatie 

Na een borstoperatie zijn je borsten extra gevoelig. Het kan verleidelijk zijn om na de operatie direct de sportschool in te duiken, maar dat is niet verstandig. Draag na de operatie een sportbh die extra ondersteuning biedt. Ga je na een tijdje weer sporten of hervat je dagelijkse activiteiten zoals wandelen dan geeft zo’n sportbh je extra support. Dit bevordert het genezingsproces. Gelukkig zijn er goede sportbh’s verkrijgbaar, zoals de comfortabele bh’s van het merk Anita Active.

Sportbh na operatie? 

Een borstoperatie kan een zeer ingrijpende gebeurtenis zijn. Na een borstvergroting, -verkleining of -reconstructie kan het weefsel en de borst erg gevoelig en gezwollen zijn, vandaar dat het dragen van een gewone bh nogal oncomfortabel of zelfs pijnlijk kan zijn. Het is daarom belangrijk om na de operatie een bh te dragen die die juiste ondersteuning biedt tijdens het herstelproces. Een prothese bh, postoperatieve bh, compressie bh of een sportbh kan daarbij helpen. Een sportbh zorgt er bijvoorbeeld voor dat de implantaat op de goede plek blijft zitten. Dit is cruciaal, want wanneer de borsten niet genoeg ondersteuning ontvangen kan dit leiden tot een verzakking of verschuiving zelfs van de implantaat. Iets wat je te allen tijde wilt voorkomen wanneer je een borstoperatie ondergaat.

Overleg altijd met je behandelende arts voordat je weer gaat sporten of je dagelijkse activiteiten zoals wandelen en fietsen op gaat pakken. Soms is het beter om het intensieve bewegen nog even uit te stellen. Hiermee voorkom je eventuele complicaties. Kies in ieder geval een bh van een bijzondere hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld een sportbh van het merk Anita Active. Deze bh’s bieden niet alleen de nodige ondersteuning, maar bevorderen ook het genezingsproces.

Hoe lang draag je een sport bh na operatie? 

Wanneer je een operatie hebt ondergaan aan je borsten, zoals een borstvergroting, borstverkleining of een borstreconstructie draag je over het algemeen vier tot zes weken dag en nacht een sportbh. Langer dragen mag ook, maar dat hoeft meestal niet. Bij het douchen mag de sportbh even uit. Uiteraard hangen de precieze instructies af van de aard van de operatie en wat de individuele omstandigheden zijn van de patiënt.

Het dragen van een sportbh of medische bh na een borstoperatie is essentieel om het herstelproces te bevorderen en complicaties te voorkomen. Een sportbh biedt ondersteuning aan de borsten en voorkomt dat er spanning op de hechtingen ontstaat. Hierdoor voorkom je pijn. Daarbij kan de sportbh ook helpen om de borsten te beschermen tegen wrijving van kleding. Vaak is de huid erg gevoelig en geïrriteerd na een operatie. Het dragen van een sportbeha kan dus niet alleen de pijn verminderen, maar ook het comfort verhogen tijdens het herstelproces.

Er zijn verschillende soorten sportbh’s op de markt. Postoperatieve compressiebeha’s zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen ter bevordering van het herstel na een borstreconstructie, borstvergroting of borstverkleining. Overleg met je arts welke type sportbh het beste past bij jouw situatie.

Hoe lang een sport bh na een borst vergroting? 

Na een borstvergroting is het nodig om een sportbh te dragen. De sportbh ondersteunt je borsten en bevordert het herstelproces. Over het algemeen wordt aanbevolen om de sportbh dag en nacht te dragen gedurende vier tot zes weken na de operatie. De precieze draagtijd kan echter variëren, het is afhankelijk van het advies van je chirurg en jouw individuele herstelproces.

Het dragen van een sportbh na een borstvergroting helpt om complicaties te voorkomen en de genezing te bevorderen. Een sport bh biedt ondersteuning en vermindert de beweging van de borsten, waardoor er minder spanning op de hechtingen ontstaat en dat voorkomt pijn. Daarbij helpt een sportbh om je borsten te beschermen tegen wrijving van kleding, wat ervoor zorgt dat je huid niet geïrriteerd raakt.

Er zijn verschillende soorten sportbh’s op de markt, waaronder postoperatieve compressiebeha’s die speciaal zijn ontworpen ter bevordering van het herstelproces.Daarnaast zijn er sportbh’s met voorsluiting en brede bandjes die de druk op de schouders verminderen. Het is belangrijk om te kiezen voor een bh die goed past en voldoende ondersteuning biedt, maar die niet te strak zit en de bloedtoevoer niet belemmert. Het merk Anita Active is een aanrader.