Minder zorgkosten dankzij goed passende sportbh, hoe zit dat?

Het dragen van een goed passende sportbh kan veel lichamelijke klachten voor zijn en als gevolg daarvan heel wat zorgkosten voorkomen. Het belangrijkste is dat de sportbh de juiste maat heeft. Is dat niet het geval dan kan dat alsnog leiden tot onder meer pijn in de nek of schouders en zit je voor je het weet bij de fysiotherapeut. 

Slechts 12 procent van de vrouwen met een sportbh, draagt de juiste maat. Dat is best schrikken. Knellende bandjes, te ruimvallende cups, afzakkende bandjes en uitpuilende borsten. Dat is wat er veelal aan de hand is. 

Of je nu kleine of grote borsten hebt, als een sportbh niet goed past, doet het niet wat het moet doen: de borsten de juiste ondersteuning bieden. En die ondersteuning is nu juist zo belangrijk om onder meer lichamelijke ongemakken als nek-, schouder- en rugklachten te voorkomen. 

Gevolg: rug-, nek-, schouderklachten en hoofdpijn

Nu moet je weten dat borsten vooral bestaan uit klierweefsel, dat veel zwaarder is dan vetweefsel. Ga er maar aan staan omdat de hele dag met je mee te dragen. Ga je sporten dan is die ‘last’ nog groter, hoe veel je ook van je borsten houdt. Als ze gaan dansen tijdens het springen, hardlopen of tijdens het verrichten van zwaar werk zoals tillen dan is dat geen pretje. Gevolg: last van je nek, schouders of rug. Sommige vrouwen hebben ten gevolge van deze klachten zelfs regelmatig hoofdpijn. Conclusie: een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. 

Trouwens; er is ook nog het probleem van smetplekken op de huid direct onder de borsten als ze niet goed door een bh worden ondersteund en opgetild. Ook dat is een nare bijkomstigheid van het niet dragen van een sportbh of van eentje die niet goed past. In dit geval wordt er eveneens regelmatig een beroep op de huisarts gedaan, die je met een zalf naar huis stuurt. 

Haal de druk van je schouders

De fysiotherapeut en huisarts zijn natuurlijk van goede wil, maar ze zouden je beter kunnen adviseren eerst te kijken naar welke bh je draagt en de maat van die (sport)bh. Kies je voor een goed passende sportbh dan tilt de onderste band, mits deze goed om je lijf sluit, de borsten al op. Kies je vervolgens ook de juiste cupmaat en stel je de bandjes op de juiste hoogte af, dan worden je borsten gedragen. De druk valt letterlijk van je schouders, klachten nemen af en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.  

Als iedere vrouw die een sportbh draagt voor de juiste maat zou kiezen, kan er heel wat worden bespaard op bezoekjes aan huisarts en fysiotherapeut of welke andere therapeut dan ook. Dat scheelt veel zorgkosten. Wees je ervan bewust en kies voor een mooie en vooral goed passende bh en sportbh. Bij sportbh.nl kun je gebruik maken van een duidelijke maattabel waarna je een comfortabele en goed passende sportbh online kunt bestellen. 

Romy
Romy

Romy is een enthousiaste professional die met veel plezier haar werk verricht in de wereld van sportbh’s en sportkleding. Met haar kennis over Sportbh’s helpt Romy vrouwen bij het vinden van de perfecte sportbh zodat zij zich kunnen focussen op hun sportprestaties. De nieuwste trends in de sportwereld is iets wat Romy nauwlettend in de gaten houdt. In haar vrije tijd sport doet ze aan Crossfit en Fitness, waar haar passie voor sport ook vandaan komt. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.