Bijna elke vrouw heeft het wel eens meegemaakt. Je wilt lekker gaan sporten, maar zodra je begint met bewegen merk je dat je borsten mee bouncen. Niet alleen leidt dat enorm af en is het een vervelend of zelfs pijnlijk gevoel, maar vaak voel je je ook nog ongemakkelijk omdat je bang bent dat anderen het zien. Dan heb je dus duidelijk de verkeerde sport bh aan. Maar met welke sport bh vergeet je nou bijna dat je die borsten hebt? Welke sport bh past het beste bij jou?

Meten is weten; welke maat sport bh heb jij?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; maar als je de verkeerde maat sport bh draagt kun je de beste of duurste sport bh kopen, maar heb je er helemaal geen plezier, of goede ondersteuning van. Daardoor draagt zo’n sport bh helemaal niet comfortabel, en kun je er ook nog eens allerlei klachten mee oplopen, zoals last van je rug of schouders, of zelfs pijnlijke borsten.

Voorkom al die ellende door zeker te zijn van je maat. Weet je niet precies welke maat je hebt dan verwijzen we je graag naar onze maathulp om achter de juiste maat te komen. Pas wanneer je weet welke maat sport bh je hebt kun je op zoek naar een sport bh die bij jou past.

Low-, medium-, of high support sport bh?

Als je de juiste maat te pakken hebt is de volgende stap dat je moet bedenken waar jij de sport bh voor wilt gaan gebruiken. Wil jij een sport bh die je gaat dragen tijdens een sport die een lage impact heeft op de beweging van je borsten, zoals yoga of wandelen, of wil je een sport bh hebben waar je helemaal niet mee gaat sporten maar die je thuis draagt om je comfortabel te voelen, terwijl je borsten toch lichte ondersteuning krijgen, dan heeft de low support sport bh de juiste eigenschappen voor jou. Sta jij graag te stampen op de trappers van je mountainbike of tijdens het spinning uurtje in de sportschool, of bij een andere iets intensievere sport en heb je niet een hele grote cupmaat? Dan is de medium support bh een goede optie. En ben jij zo’n stoere chick met bokshandschoenen, ren jij iedereen eruit op het voetbalveld of tijdens marathons of dans jij de sterren van de hemel dan is een high support sport bh the way to go. Wanneer je een volle boezem hebt kan een sport bh met high support de beste keuze zijn, ook bij de iets minder intensieve sporten. Het is ook handig om een beetje zelfinzicht te hebben. Ben jij iemand die heel explosief beweegt, ook tijdens minder intensieve sporten? Misschien past een high support sport bh dan toch het beste bij je.

Met beugel of beugelvrij?

Huh? Een sport bh met beugel? Dat zit toch voor geen meter? Think again! De sport bh’s met beugel zijn zo goed ontworpen dat je (mits je de juiste maat draagt) helemaal niets voelt van zo’n beugel. Wel geniet je meer ondersteuning en zijn deze sport bh’s voorgevormd wat jouw natuurlijke rondingen extra mooi naar voren (en een beetje omhoog) brengt. Ga je voor een nog mooier esthetisch effect dan is de sport bh met beugel zoals de Freya Sonic Garbon misschien voor jou. Best handig als je weet dat er flink geflirt kan worden in de sportschool.

Smaken verschillen; kies de mooiste sport bh

Als je weet welke maat je nodig hebt en welke mate van support vereist is kom je bij het laatste, maar zeker niet onbelangrijke punt; wat vind je mooi? Hou je van ingetogen kleuren of juist van spetterend en sexy zoals deze leuke Tie Dye sport bh van Panache? Wil je een voorgevormde sport bh of vind je dat juist helemaal niks? En wat voor sluiting vind je het meest praktisch of mooi? Vind je het wel leuk om een beetje een push up effect te creëren of verberg je de boel juist het liefst helemaal? Het is allemaal afhankelijk van je smaak. Twijfel je wat goed bij je past dan kun je er ook voor kiezen om verschillende stijlen te proberen om te kijken wat goed voelt.