Welke sport bh is het beste bij intensieve sporten?

Als je je sport bh wel eens bent vergeten en vervolgens zonder of met een gewone bh moest sporten, dan weet je dat een goede sport bh onmisbaar is. Want vooral wanneer je een intensieve sport beoefent waarbij je lichaam veel in beweging is en je borsten meebewegen is een high support sport bh essentieel. Lees hier waarom dat is en welke sport bh jij het beste kunt dragen als je van intensieve sporten houdt.

Wees lief voor je borsten; gun ze een high support sport bh

Veel vrouwen trekken wanneer zij gaan sporten een willekeurige sport bh of een sport top uit de kast, waarbij de keuze vaker wordt bepaald door het design en de kleur van de sport bh dan door de mate van ondersteuning. Dat snappen wij natuurlijk wel, maar slim is het niet! Sporten in een sport bh die niet of onvoldoende steun biedt kan er namelijk voor zorgen dat je na je workout last krijgt van je nek, schouders of rug, of dat je borsten zelf pijn doen. Maar wat nog veel erger is; als je borsten tijdens het sporten alle kanten op vliegen kun je daarmee kleine scheurtjes in het borstweefsel veroorzaken. Die scheurtjes herstellen zich niet weer en kunnen er voor zorgen dat je borsten sneller slapper worden en veranderen in de gevreesde ‘theezakjes’ waar niemand op zit te wachten. Nou krijgt de zwaartekracht uiteindelijk vat op iedereen, maar door goed te zorgen voor je borsten kun je het in ieder geval iets langer uitstellen.

Low, Medium en High Support sport bh’s

Wanneer je op de yogamat staat en op een rustige en vloeiende manier beweegt is de impact op je borsten een stuk minder groot dan wanneer je meedoet aan een intensieve cardio workout waarbij je rent, springt en burpees doet. Ook de manier waarop je borsten meebewegen kan per sport verschillen. Tijdens een rondje hardlopen bewegen ze vooral op en neer, maar ga je turnen of trampoline springen dan kun ze alle kanten op meebewegen. Ook je cupmaat is van invloed op het level van ondersteuning dat nodig is in een sport bh. Heb je een vrij bescheiden maat dan kun je al snel af met een low of medium support sport bh, met een grotere cup is wat extra ondersteuning tijdens het sporten in de vorm van een high support sport bh altijd welkom.

Een marathon lopen met de Shock Absorber Ultimate Run

Ok, je hoeft niet direct een marathon uit te rennen natuurlijk. Maar als je dat zou willen dan is de befaamde Shock Absorber Ultimate Run sport bh een van de beste high support sport bh’s om te dragen. Een sport bh merk met de naam Shock Absorber? Dat moet wel goed zijn. En dat is het dan ook. Deze Ultimate Run sport bh is speciaal ontworpen voor hardloopsters. Daarbij hebben de ontwerpers natuurlijk met alles rekening gehouden. Vergeet bouncende borsten tijdens het hardlopen, want met deze sport bh reduceer je dat met 78%. En bij lange duurtochten hoef je niet bang te zijn voor schuur- en schaafplekken want de binnenkant is speciaal ontworpen om dat te voorkomen. Heb je een wat kleinere cupmaat dan kun je deze favoriet van vele hardloopsters ook in een padded variant bestellen, zodat de cup mooi gevuld is en de beste ondersteuning biedt. Hardlopen met deze sport bh voelt zo vrij dat je bijna zou vergeten dat je borsten hebt.

Panache high support sport bh voor grote maten

Wanneer je een maatje groter hebt dan is ondersteuning echt ontzettend belangrijk tijdens het sporten, niet alleen omdat het anders oncomfortabel en ongemakkelijk is, maar ook omdat je des te meer kans hebt op blessures. Dames met een flinke boezem lopen weg met de stevige sport bh’s van Panache. Panache (wat zwier, oftewel elegantie betekent) sport bh’s zijn er voor alle cupmaten, maar zijn door hun expertise op het gebied van maximale ondersteuning in combinatie met comfort en een trendy design dus voor de grote maten zeer geschikt. Binnen de collectie kun je bovendien kiezen voor met of zonder beugel, voorgevormd of niet, en met een opvallend en vrolijk design, of juist een mooie basic sport bh. Intensief trainen met een grote cupmaat was nog nooit zo comfortabel en stijlvol!

Voor iedere sport en sportvrouw de juiste high support sport bh

sportbh.nl heeft een ruime collectie sport bh’s die maximale ondersteuning bieden op de momenten dat jij dat extra nodig hebt. Voor de kleinste tot de grootste cups. En voor iedere intense sport, of dat nou paardrijden, free running of capoeira is. Twijfel je toch welke sport bh nou het beste bij jou en je sport past? Dan adviseren we je graag.