Welke sport bh draag je bij yoga?

Of het nou bij de plaatselijke sportschool is, lekker in je eigen woonkamer met een gratis YouTube video of een online les, of tijdens een luxueuze yogaretraite; yoga is hot. Met name vrouwen vouwen zich wekelijks met veel plezier in allerlei ingewikkelde yogaposes om te werken aan hun lichaam en geest. Uit onderzoek is gebleken dat yoga ook daadwerkelijk heel goed voor je is. Maar dan moet je wel optimaal en comfortabel kunnen bewegen. Dat doe je met de juiste outfit en sport bh voor yoga.

Heb je bij yoga een sport bh nodig?

Wist je dat er een heleboel verschillende soorten yoga zijn? De lijst is lang, maar alleen in Nederland kun je al kiezen uit zo’n twaalf verschillende yogastijlen. Hoewel de verschillen tussen de stijlen soms best groot zijn; de ene yogastijl is vooral gericht op je ademhaling, verbinding vinden met je lichaam, rust en meditatie, terwijl je bij actievere yogastijlen zoals Ashtanga yoga ook met je ademhaling bezig bent, maar absoluut ook flink kunt zweten, geldt voor alle soorten yoga dat je de bewegingen op een vloeiende en beheerste manier uitvoert. Omdat je daarbij in allerlei houdingen staat is een sport bh tijdens yoga onmisbaar. Zo blijven je borsten ook op hun plek als jij op de kop staat of voorovergebogen. En kun jij je focussen op je ademhaling in plaats van je zorgen maken over een gênante nipple slip. Voor je yoga lesgenoten ook fijn als jouw borsten netjes bedekt zijn als jullie de Shirshasana doen.

Een comfortabel sport bh voor yoga

Wanneer je voor het eerst een yogales bijwoont zul je al snel merken dat het nog helemaal niet zo eenvoudig is om je geest leeg te maken en je te focussen op je lichaam, je ademhaling en het nu. Al snel gaan je gedachten weer naar die deadline die je nog moet halen, of welke traktatie je nou voor de jongste moet maken. Maar wanneer je een sport bh draagt die te strak zit, of waarvan de sluiting in je rug prikt wordt een beetje zen blijven helemaal een onmogelijke opgave. Een van de belangrijkste eigenschappen van een sport bh voor yoga is dan ook dat hij comfortabel zit en zacht aanvoelt. 

Support level yoga bh

Iedere sport heeft dus een eigen intensiteitsniveau als het om de impact op je borsten gaat. Je kunt je vast voorstellen dat je borsten tijdens het hardlopen meer te verduren krijgen dan tijdens een yogales. Voor yoga is een soft support bh, zoals de Anita Deltapad, de beste keuze. Met deze zachte sportbh’s met licht ondersteunend effect zorg je ervoor dat jouw borsten niet alle kanten op bewegen in alle yogaposes, maar heb je alle vrijheid om comfortabel te kunnen bewegen. 

Yoga top of Yoga bh

 Voor yoga kun je kiezen tussen een yoga top of een yoga sport bh, maar vaak worden die twee ook gecombineerd. Laagjes zijn tijdens een yoga les best wel handig. Vooral wanneer je een minder actieve yogales volgt. Als je het te warm krijgt kun je altijd een kledingstuk uittrekken. Wat wel belangrijk is bij een sport bh voor yoga, is dat hij niet te laag uitgesneden is. Omdat je bij yoga regelmatig voorovergebogen staat of zelfs ondersteboven kan een te diep decolleté er alsnog voor zorgen dat je borsten er zowat uitvallen bij een soft support bh. Wanneer je voor een bijzondere vorm van yoga kiest, zoals Hot Yoga of Bikram Yoga, waarbij je in een verwarmde ruimte sport, dan zijn laagjes weer minder handig. Gelukkig zijn de sport bh’s van sportbh.nl zo mooi dat je er eigenlijk ook helemaal geen top overheen wilt dragen. Bij deze hete vormen van yoga is een sport bh met air control en sweatmanagement zoals bij de Anita Air Control Delta Pad sportbh geen overbodige luxe!

Namasté!

Romy
Romy

Romy is een enthousiaste professional die met veel plezier haar werk verricht in de wereld van sportbh’s en sportkleding. Met haar kennis over Sportbh’s helpt Romy vrouwen bij het vinden van de perfecte sportbh zodat zij zich kunnen focussen op hun sportprestaties. De nieuwste trends in de sportwereld is iets wat Romy nauwlettend in de gaten houdt. In haar vrije tijd sport doet ze aan Crossfit en Fitness, waar haar passie voor sport ook vandaan komt. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.