Welke sport bh bij ongelijke borsten?

Elke vrouw heeft andere borsten, sterker nog er is geen een borst gelijk. Het is dus helemaal niet vreemd dat vrouwen ongelijke borsten hebben. Door al die verschillen kan het soms lastig zijn om de juiste sportbh te vinden. Maar geen zorgen, voor iedere vrouw is een perfecte sportbh te vinden. Wij geven je graag enkele tips om die sportbh te vinden. 

Verstelbare bandjes 

Kies een sportbh met verstelbare bandjes, zodat je de pasvorm kunt aanpassen aan elke borst. Je kan de bandjes wat losser of strakker maken, afhankelijk van de grootte van elke borst, waardoor je meer evenwicht krijgt in de ondersteuning. Ga je sporten dan kan je de bandjes iets strakker maken om meer ondersteuning te krijgen tijdens intensieve bewegingen. Draag je de sportbh overdag dan kan je de bandjes iets losser maken. Het grootste voordeel van verstelbare bandjes is dat ze ervoor zorgen dat de sportbh perfect op zijn plaats blijft, zonder dat hij gaat schuiven of afzakken. 

Afneembare vullingen 

Er zijn sportbh’s met afneembare vullingen die je kunt aanpassen aan elke borst. Hiermee kun je de vulling toevoegen aan de kleinere borst om het verschil in grootte te compenseren. Ze zijn dun en licht van gewicht, maar kunnen een groot verschil maken. Probeer verschillende opties uit en ontdek wat het beste voor jou werkt. Sommige sportbh’s worden geleverd met verschillende diktes of vormen van vullingen, zodat je kan kiezen wat het beste bij jou past. 

Beugelloze sportbh’s 

Beugelloze sportbh’s zijn een goede keuze voor vrouwen met ongelijke borsten. In tegenstelling tot bh’s met beugels, bieden beugelloze sportbh’s een zachtere en flexibelere ondersteuning die zich aanpast aan de natuurlijke vorm van de borst. Het probleem met beugels is dat ze kunnen knellen, in de huid kunnen blijven prikken, dat is vervelend, zeker als je ongelijke borsten hebt of gevoelige borsten. Met beugelloze bh’s heb je dit probleem niet. Bovendien zijn ze rekbaar en zacht, waardoor je je vrij kunt bewegen zonder beperkingen. 

Verstelbare sluiting 

Zoek naar sportbh’s met een verstelbare sluiting aan de achterkant. Deze sluiting kan je gemakkelijk aanpassen aan de grootte van elk borst, waardoor je een betere pasvorm kan creëren. Door de bh strakker of losser te maken aan de kant van de grotere borst, zorg je ervoor dat beide borsten goed ondersteund worden en de bh comfortabel blijft zitten. Het aanpassen van de sluiting aan beide zijden zorgt ook voor een optimaal liftend effect en een gelijkmatige verdeling van de borsten, waardoor je een symmetrisch effect krijgt. 

Vraag professioneel advies

Heb je al heel lang moeite om de juiste sportbh te vinden, denk er dan eens over na om een expert op het gebied van bh’s om advies te vragen. Er zijn speciaalzaken gespecialiseerd in lingerie en sportbh’s. De medewerkers van zo’n zaak kunnen deskundig advies geven. Blijf niet rondlopen met je probleem om een goede sportbh te vinden, want het is belangrijk dat je je comfortabel voelt tijdens het sporten. Neem de tijd om verschillende merken, stijlen en maten te proberen en experimenteer met de tips die wij in dit artikel gegeven hebben. 

Myriam Schwarz
Myriam Schwarz

Myriam is een gepassioneerde yoga lerares en tekstschrijver. Nadat zij jaren in de Mode- en Textilwereld heeft gewerkt, en op reis is geweest heeft zij uiteindelijk haar basis in Nederland gevonden. Je ziet haar elke dag in een Yoga broek lopen en als zij niet achter de laptop zit, staat zij ergens op een yoga-mat les te geven of video’s op te nemen. Zij vindt het leuk om teksten over mode en interieur te schrijven en wordt enthousiast van uitgesproken en bonte sport outfits. Als zij niet op de yoga mat staat vindt je Myriam op haar motor of fiets. Zij is hard aan het trainen voor de komende 11-stedentocht in 2024 en hoopt met haar enthousiasme ook nog een paar collega’s van deze fanatieke fietstocht te kunnen overtuigen. 😊