Wat is een goede sport bh?

Sporten is voor veel mensen een moment waarop ze hun hoofd even lekker leeg kunnen maken of fanatiek bezig zijn met het bereiken van een bepaald doe,l zoals winnen of fit worden. Dan is het fijn dat je je helemaal daarop kunt focussen zonder afgeleid te worden door allerlei irritante factoren. Een goede sport bh is daarbij onmisbaar. Maar waar moet zo’n sport bh nou aan voldoen om de ultieme sport bh te zijn?

Waarom een sport bh?

Als eerste is het misschien goed om te weten waarom het eigenlijk zo belangrijk is dat je een goede sport bh draagt tijdens het sporten. Want als je rondkijkt in de sportschool denk je misschien dat het vooral een fashion ding is. En hoewel ze er ook nog eens heel tof uit zien, is het wel degelijk belangrijk dat je er eentje draagt die je niet alleen mooi vindt, maar die jou ook op het lijf geschreven is. Als je actief gaat sporten en bewegen, bewegen je borsten namelijk mee. Het hangt een beetje af van de sport die je beoefent en de grote van je cupmaat hoeveel ze bewegen. Maar bewegen doen ze!

Iedereen die wel eens heeft gesport met een gebrek aan ondersteuning kan beamen dat dit vervelend voelt, of zelfs pijnlijk. En dat je de neiging krijgt om je borsten met je handen op hun plek te houden. Dat is natuurlijk geen doen. Maar naast het feit dat het onhandig is en pijnlijk kan zijn, is het ook nog eens schadelijk voor je borstweefsel om een sport bh te dragen die onvoldoende steun biedt. Door de impact van je bewegingen kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in het weefsel, die niet meer herstellen. Dat heeft als resultaat dat je borsten sneller kunnen gaan hangen, oftewel de door veel dames gevreesde ‘theezakjes’. Nou kun je tegen de tijd en zwaartekracht natuurlijk niets doen, maar je kunt je borsten wel een handje helpen met een goede sport bh.

Een goede sport bh biedt de juiste ondersteuning

Het hele doel van een sport bh is dat hij je borsten goed ondersteunt zodat jij veilig, gezond en ongestoord kunt sporten. Maar wat dat voor ondersteuning is, is voor iedereen weer anders. Elke borst is namelijk uniek en niet iedereen beoefent dezelfde sport. Daarom is het belangrijk dat je, voor aanschaf van een sport bh, goed nadenkt over jouw persoonlijke behoeften. Een sport bh met een low support level is misschien de beste sport bh voor iemand met een gemiddelde cupmaat die een matig intensieve sport beoefent zoals fitness, maar kan voor iemand met een grotere cupmaat in dezelfde situatie onvoldoende steun bieden. Of jij een low-, medium of high support sport bh nodig hebt hangt dus in de eerste plaats af van de sport die je wilt beoefenen en van je cupmaat en de mate van ondersteuning die jij prettig vindt. Als het om ondersteuning gaat moet je zeker eens een kijkje nemen bij de legendarische sport bh’s van Shock Absorber

Een goede sport bh zit lekker

Goed, ondersteuning is dus the goal, maar een sport bh moet daarentegen wel comfortabel zijn en lekker zitten. Anders kun je immers nog niet zorgeloos en ontspannen sporten. Bij het maken van een goede sport bh houden ontwerpers daar dus zoveel mogelijk rekening mee. Want hoewel een sport bh, voor als het een high support sport bh is, behoorlijk strak kan zitten, moet je gewoon kunnen ademen en vrij kunnen bewegen. Bij het ontwerpen van sport bh’s wordt er dus net zo veel aandacht besteed aan de buitenkant van de bh als aan de binnenkant. Met een streelzachte stof aan de binnenzijde en in de cups voorkom je dat de kwetsbare huid van de borsten gaat irriteren, en creëer je bovendien ultiem draagcomfort. Vaak zijn de schouderbandjes van een sport bh een stuk breder om snijden in de huid te voorkomen. Ook worden ze ergonomisch zo ontworpen dat ze bijdragen aan een gezonde houding. Een mooi voorbeeld van zo’n comfortabele en functionele sport bh is de award winnende Anita Dynamix Star sport bh

Een goede sport bh ziet er mooi uit

We willen lief zijn voor onze borsten, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Helemaal in dit digitale tijdperk met social media waarin het zien en gezien worden is, moet je sport bh wel Instagram waardig zijn. Gelukkig kun je in de uitgebreide collectie sport bh’s van sportbh.nl altijd wel een sport bh naar jouw smaak vinden. Of je nou van een mooie onopvallende sport bh houdt, zoals de grijze sport bh met beugel van Panache, of juist lekker van knallen houdt met een roze sport bh van Anita Sport, of zelfs liever een sport bh in huidskleur. En ook qua soorten kun je alle kanten op. Kies je voor een sport bh met of zonder beugel, met of zonder vulling, voorgevormd of niet, een voor- of achtersluiting. Het kan allemaal!