Wat is de beste zwangerschapsbh?

Zwangerschaps bh, voedingsbh, meegroei-bh: hoe je het ook noemt, als je in verwachting bent heb je er op een gegeven moment echt eentje nodig. Want wist je dat je borsten tijdens de zwangerschap wel zo’n twee cupmaten groter kunnen worden? Dat is een flink verschil, waardoor je oude bh waarschijnlijk niet lekker meer zal zitten en ook niet de juiste ondersteuning zal bieden. Terwijl dat juist tijdens en na de zwangerschap erg belangrijk is. Maar waar moet je nou precies op letten bij het kopen van een zwangerschapsbh? 

Wat is een Zwangerschaps bh

Ok, eerst maar even de basis. Want wat is een zwangerschapsbh nou precies? De simpele uitleg is natuurlijk, een bh die je draagt tijdens de zwangerschap. Maar een zwangerschaps bh of meegroei bh heeft specifieke eigenschappen die de bh nou juist zo geschikt maakt om te dragen tijdens de zwangerschap. Omdat je borsten tijdens de zwangerschap erg gevoelig kunnen zijn, is een zwangerschaps bh gemaakt van extra zacht materiaal dat prettig aanvoelt tegen de huid. Sommige zwangerschapsbh’s zijn zelfs volledig naadloos of seamless, zoals de Anita Maternity Seamless zwangerschapsbh, vaak hebben zwangerschapsbh’s geen beugel (al zijn er ook zwangerschaps bh’s met beugel) zodat de bh niet gaat knellen of oncomfortabel gaat zitten zodra de borsten beginnen te groeien. Een zwangerschapsbh is gemaakt van elastisch materiaal dat meerekt op het moment dat de borsten groter worden. Dat groeien begint overigens veel sneller dan je denkt! Al vanaf week 6 kun je een verschil merken. Door op tijd een zwangerschapsbh te kopen voorkom je klachten zoals rug- en schouderpijn en geef je je borsten de ondersteuning die ze, juist nu, zo hard nodig hebben. 

Wanneer heb je een zwangerschapsbh nodig?

Het verschilt per aanstaande mama, maar zoals gezegd kunnen de borsten al in het eerste trimester een flinke groeispurt doormaken. Misschien dat je dan nog niet direct uit je bh barst, maar omdat vooral in het eerste trimester de borsten erg gevoelig kunnen zijn, kan het voor het comfort al wel heel fijn zijn om over te stappen naar een meegroei bh. Als je merkt dat je last van je rug, schouders of borsten krijgt, dan is het zeker tijd om een zwangerschaps bh te kopen. 

Voedingsbh of zwangerschapsbh?

Deze twee termen kunnen soms wat verwarrend werken. Want een voedingsbh is altijd een zwangerschaps bh, maar een zwangerschapsbh is niet altijd een voedings bh. Die laatste is, zoals de naam ook al aangeeft, specifiek bedoeld voor wanneer je kindje al geboren is, en je borstvoeding geeft. Doordat de voedingsbh voorzien is van handige verwijderbare cups, kun jij met een hand je bh open maken en je borst tevoorschijn halen, zonder dat je daarvoor je hele bh uit hoeft te trekken. Hartstikke praktisch dus, en ook een stuk subtieler. Je kunt een voedingsbh pas dragen na de bevalling, maar hij kan daarvoor ook al dienst doen als zwangerschapsbh. 

Zwangerschapsbh zonder beugel of zwangerschaps bh met beugel?

Wanneer je op zoek bent naar een zwangerschapsbh of voedingsbh, dan kun je kiezen uit een zwangerschapsbh zonder beugel of een zwangerschaps bh met beugel. Vroeger adviseerde men zwangere vrouwen om niet voor een beugelbh te kiezen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding, inmiddels gelden die adviezen niet meer, omdat zwangerschapsbh’s met beugels tegenwoordig zo worden gemaakt dat ze heel comfortabel zitten en zijn de beugels meestal van een flexibele en niet metalen materiaal gemaakt. Wanneer jij de voorkeur geeft aan een zwangerschapsbh met beugel, bijvoorbeeld omdat je een grote cupmaat hebt en wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken, is het wel extra belangrijk om goed voor de borsten te zorgen. Dat betekent dat je een zwangerschapsbh met beugel moet dragen die perfect past en nergens knelt. Zit je bh te strak dan kan dit namelijk voor verstopte melkkanaaltjes zorgen, en daar zit je niet op te wachten. Een zwangerschapsbh zonder beugel zit vaak net wat comfortabeler dan eentje mét. Maar de keuze is dus een persoonlijke. 

Anita zwangerschapsbh

De Anita Maternity collectie, geeft je een ruime keuze in zwangerschaps- en voedingsbh’s. Of je er nou eentje zoekt met een beugel of zonder, een voorgevormde, of juist niet, een zwangerschapsbh zonder naden, of een zwangerschaps bh met comfortabele spacer cups, een zwarte zwangerschapsbh, een witte of huidskleurige of juist verleidelijke zwangerschapslingerie: je vindt het allemaal bij Anita Maternity. 

Zwangerschapsbh grote cup

Bij Sportbh.nl zijn we gespecialiseerd in busteondersteuning voor dames met een grotere cupmaat. Logischerwijs vind je dan ook zwangerschapsbh’s in grote maten bij ons terug in de collectie. Van kleinere maten tot en met een zwangerschapsbh in cupmaat G. Ook een voedingsbh met grote maten, die er overigens net zo sexy en mooi uitziet als de voedingsbh’s met een kleinere cup maat, zijn er in verschillende designs. Je hebt dus ook nog wat te kiezen!

Myriam Schwarz
Myriam Schwarz

Myriam is een gepassioneerde yoga lerares en tekstschrijver. Nadat zij jaren in de Mode- en Textilwereld heeft gewerkt, en op reis is geweest heeft zij uiteindelijk haar basis in Nederland gevonden. Je ziet haar elke dag in een Yoga broek lopen en als zij niet achter de laptop zit, staat zij ergens op een yoga-mat les te geven of video’s op te nemen. Zij vindt het leuk om teksten over mode en interieur te schrijven en wordt enthousiast van uitgesproken en bonte sport outfits. Als zij niet op de yoga mat staat vindt je Myriam op haar motor of fiets. Zij is hard aan het trainen voor de komende 11-stedentocht in 2024 en hoopt met haar enthousiasme ook nog een paar collega’s van deze fanatieke fietstocht te kunnen overtuigen. 😊