Als je een borstoperatie moet ondergaan, of dit nu om een borstverkleining, borstvergroting, een borstlift of een borstsparende operatie gaat, zal de arts je adviseren om na de operatie te kiezen voor een sportbh of een medische bh. Maar waarom is dat eigenlijk belangrijk en waarom kun je je oude bh’s beter niet meer dragen?

Extra comfortabele bh na operatie

Een operatie gaat eigenlijk altijd gepaard met een herstelperiode waarin het operatiegebied nog gevoelig is. Wanneer je een wond of littekenweefsel bij je borst hebt is het niet prettig wanneer daar een knellende bh of een drukkende beugel tegenaan zit. Niet alleen voelt dit niet fijn, maar een gewone beugel bh kan het herstel ook in de weg zitten. Draag je een sport bh of medische bh na een operatie dan geniet je niet alleen van meer comfort, maar werkt het ook nog eens herstel bevorderend. 

Extra steun bh na operatie

Na een borstoperatie is het helemaal niet ongewoon als je borsten extra gevoelig zijn. En hoewel het door artsen vaak afgeraden wordt om direct de sportschool in te duiken is een advies wel om een sport bh of medische bh te dragen die extra ondersteuning of zelfs compressie geeft. Of je nu weer begint met sporten of als het om dagelijkse beweging gaat zoals fietsen en wandelen, door jouw borsten extra support te geven kun je het genezingsproces en herstel bevorderen. Dat doe je door voor een goed passende sport bh te kiezen zoals de sport bh’s van Anita Care. Overleg overigens altijd eerst met de arts of sporten of het dragen van een (beuge)l bh alweer toegestaan is na een borstoperatie.

Welke bh na een operatie?

Het kopen van een standaard bh is soms al best een uitdaging, laat staan wanneer je op zoek bent naar een goed passende bh na een operatie. Je borsten zijn dan immers nog gevoeliger en hebben door de operatie misschien ook wel een andere cupmaat of vorm gekregen. Of misschien heb je nu een prothese of een implantaat, of ontbreekt er een borst of zelfs beide borsten. Dat kan best het gevoel geven dat je je eigen lichaam opnieuw moet leren kennen en het  voelt dan alsof je weer helemaal opnieuw voor het eerst een bh uit moet zoeken. De arts kan je adviseren welke soort bh je het beste kunt dragen na je operatie. Uit welke bh’s kun je kiezen na je operatie?

Een prothese bh na een operatie

Sommige vrouwen kunnen na een borstamputatie kiezen voor een borstreconstructie waarbij er een implantaat geplaatst wordt, maar er zijn ook vrouwen die daar niet voor kiezen of waarbij dat geen optie is. Je kunt er dan voor kiezen om een prothese bh te dragen, zoals de elegante prothese bh Safina van Anita Care, die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Bij een prothese bh zijn goede steun, een uitstekende pasvorm en zachte comfortabele materialen nog belangrijker. Daarom zijn de geïntegreerde prothesehoesjes van uiterst zacht katoen, micromodal of microvezel, zodat het heel zacht aanvoelt tegen de huid. De hele prothese bh is zo ontworpen dat hij voor optimaal comfort kan zorgen. Door middel van de ontlastende schouderbandjes, de uitstekende ondersteuning en het aangename materiaal, maar ook door rekening te houden met het bedekken van eventuele littekens door een hogere armsgat, zodat jij je zelfverzekerd voelt in je nieuwe bh.

Een postoperatieve bh

De postoperatieve bh en de compressie bh zijn speciaal ontworpen ter bevordering van het herstel na een borstreconstructie, borstvergroting of borstverkleining. Deze bh’s geven goede ondersteuning tijdens je dagelijkse activiteiten zonder dat ze voor ongemak zorgen. Waar standaard bh’s net iets te kort komen als het om ondersteuning gaat, geven deze postoperatieve bh’s de high support die je nodig hebt om te herstellen en om een implantaat goed op zijn plek te houden. 

Waarom moet je een postoperatieve compressiebeha dragen?

Een compressie bh zorgt ervoor dat de borsten gefixeerd zitten in een compressie bh, ook ’s nachts, zodat het herstel voorspoedig kan verlopen. De compressie bh, welke wordt gebruikt na een borstoperatie, is zodanig ontworpen dat de implantaten in de ideale positie gezet worden, zodat ze tot de meest natuurlijke resultaten leiden.

Waarom is een bh met voorsluiting handig na een borstoperatie?

Iedereen heeft wel eens een standaard bh met de sluiting naar de voorkant gedraaid om hem vast te maken en hem vervolgens weer om te draaien. Of het gevoel gehad zich in een onmogelijke bocht te moeten wringen bij het sluiten aan de achterkant. Je kunt je voorstellen dat dit helemaal na een borstoperatie niet prettig of wenselijk is. Een bh met voorsluiting, zoals de Anita Frontline, of een bh met ritssluiting aan de voorkant zoals de Anita Lynn, is dan een hele verademing. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het ook makkelijk kan? Het ziet er nog hip uit ook.

Wat doe je met je oude bh’s na een borstoperatie?

Na een borstoperatie passen je oude bh’s vaak niet meer of zitten ze niet mooi meer of zelfs oncomfortabel. Dat kan komen doordat de cups niet meer goed aansluiten, te klein of te groot zijn. Of wanneer de ondersteuning niet meer toereikend is. Dan is het na de herstelperiode verstandig om toch voor nieuwe, goed passende bh’s te kiezen en afscheid te nemen van de oude bh’s.