Of je nu regelmatig sport of beweeglijk werk doet, een sportbh wordt intensief gebruikt. Een sportbh is daar natuurlijk voor gemaakt, maar ook een sportbh heeft een houdbaarheidsdatum. Waar moet je op letten, hoe was je je sportbh, hoe droog je je sportbh en wanneer is het met jouw sportbh gedaan. Jouw sportbh is tenminste houdbaar tot… Een sportbh draag je als je gaat sporten. Klinkt logisch, maar er zijn meer mogelijkheden. Wie niet intensief sport, maar regelmatig beweegt (en wie doet dat niet) kan ook maar beter een sportbh dragen. En dan zijn er nog banen waarvoor je flink in beweging bent. Denk aan order pickers die inpakken en sjouwen. Schilders en bouwvakkers, tegenwoordig ook niet alleen maar aan mannen besteedt. Voor deze vrouwen is een sportbh dragen eigenlijk een must.  Een must omdat het de bewegingen van de borsten vermindert. In veel gevallen tot wel bijna tachtig procent. Het bouncen, ofwel op en neer en heen en weer bewegen van de borsten, wordt op deze manier tot een minimum beperkt. Heel belangrijk voor het behoud van soepel en stevig borstweefsel.  Nu je overtuigd bent van het dragen van een sportbh, weet je dat je bij sportbh.nl goed terecht kan voor heel veel verschillende modellen. Ze zijn er met beugels en zonder beugels, met een gewone sluiting of racerbacksluiting. Met voorgevormde cups, gladde cups. En ga zo maar door. Kies de bh die bij jouw borsten en figuur past, in de juiste maat, in een kleur die je wenst en een model dat je mooi vindt. Er zijn sportbh’s van Freya, Panache, Elomi, Shock Absorber en Anita Het is verstandig het niet bij één sportbh te laten. Wie één keer per week sport kan mogelijk een jaar lang met een sportbh doen, maar sport je intensiever of doe je dagelijks beweeglijk werk dan is een half jaar wel de max. Dan heb je er dus meer nodig. 

Sportbh, ten minste houdbaar tot…

Een sportbh van sportbh.nl wordt gemaakt van hoogwaardig materiaal. Het kan niet worden voorkomen dat dit materiaal uitrekt. Maar een goed materiaal komt weer snel in zijn oorspronkelijk vorm terug. Dat kan zo’n bh lang volhouden, maar er zijn natuurlijk grenzen. Zeker als de sportbh intensief gebruikt wordt. Er is een aantal aspecten dat de ‘houdbaarheid’ van de sportbh aangeeft. We noemen ze hier.  -maat De maat moet goed zijn. Dat klinkt logisch, maar koop je een te kleine bh dan wordt deze te ver opgerekt. Een te grote sportbh mist zijn functionaliteit en gaat veel te veel schuren en heen en weer schuiven. Allemaal niet bevorderlijk voor de houdbaarheid.  -elasticiteit Een sportbh wordt weliswaar van een stevige stof gemaakt, maar deze moet tegelijkertijd ook elastisch zijn. Uiteindelijk wordt die rekbaarheid of spankracht minder. Het lubbert echt niet snel uit, maar op een gegeven moment is de rek er toch wel uit.  -stof Een sportbh is gemaakt van een prachtige gladde stof zodat het niet ruw over je huid schuurt. Toch is wrijving onvermijdelijk. Als dat zichtbaar sporen achterlaat op je huid of in de stof, dan is het tijd voor vervanging van je sportbh. 

Langer plezier van je sportbh

Zo was je je sportbh
 • -met de hand
 • -in de machine 
 • -op max 30 graden 
 • -in waszakje
 • -op wolwasprogramma
Zo droog je je sportbh
 • -in de schaduw aan de waslijn
 • -eventueel even in een handdoek rollen
Met meer sportbh’s kun je ze regelmatig afwisselen. Dan gaat een bh ook langer mee. Zit de ene bh in de was, kun je de ander aan. Een sportbh kan heel wat wasbeurten aan, omdat deze vaak na één keer sporten of een dag werken al gewassen moet. Transpiratievocht bestaat uit zuren en zouten en die tasten de stof aan. Was je de bh, dan worden dat weer mooi schoon. Laat je dat wassen te vaak achterwege dan tast het niet alleen de stof van de sportbh aan, maar ook je huid. Was zo’n sportbh overigens voorzichtig. Doe het op de hand. Je kunt het ook in een waszakje (in verband met de haakjes die niet ergens in vast moeten komen te zitten) in de machine wassen op een zacht programma (wolwas bijvoorbeeld). Op 30 graden is wel de max. Gebruik geen wasverzachter. Doe een sportbh niet in de droger want ook die warmte is te hoog. Hang of leg de sportbh te drogen in de schaduw of op een rekje binnen met het raam een beetje open. Wil je deze sneller laten drogen dan kun je hem even kort in een handdoek oprollen. Zo wordt het vocht goed opgenomen. Dit alles leidt tot een langere houdbaarheid. Zo doe je het langste met je sportbh.  Vervang je sportbh bij:
 • -schuurplekken
 • -wijde onderband
 • -stof wordt ruw
 • -teveel schudden van de borsten