Als het over dit onderwerp gaat staan vrouwen vaak lijnrecht tegenover elkaar, zijn de discussies verhit en loopt er maar zelden iemand over naar de andere kant. Vaak is het maar net waar je ooit mee begonnen bent, en ben je daar zo aan gewend dat je nooit meer anders wilt. Een bh zonder beugel? Dat is geen echte bh, roept het ene kamp. Het andere kamp schreeuwt dat een beugel bh een martelwerktuig is dat vrouwen van hun vrijheid beroofd. Stevige woorden. Ben jij team beugel bh of team bh zonder beugel? Laten we kijken of we wat vooroordelen kunnen wegnemen. 

Een beugel bh zit niet lekker

Een van de meest genoemde redenen waarom iemand de beugel bh links laat liggen, of gelijk bij thuiskomt onder de kleding vandaan trekt, is dat een beugel bh niet lekker zou zitten. Uit onderzoek is echter gebleken dat meer dan de helft van de vrouwen de verkeerde maat bh draagt. Het logische gevolg is dan dat een bh niet lekker zit. En wanneer dat een beugel bh betreft merk je dat veel duidelijker dan bij een beugelvrije bh. De reden dat vrouwen zo massaal een verkeerde maat dragen varieert van onkunde bij de aanschaf, tot veranderde borsten, bijvoorbeeld door een zwangerschap, afvallen of aankomen. Als je spijkerbroek te strak zit omdat je na de feestdagen een paar kilo bent aangekomen geef je de broek daar ook niet de schuld van toch? Tijd om de beugel bh een break te geven, want met de juiste maat beugel bh zit zo’n bh net zo lekker als zijn beugelvrije collega. Of misschien zelfs nog wel lekkerder!

Een bh zonder beugel geeft niet voldoende steun

De bh heeft sinds de jaren 80 een enorme ontwikkeling gemaakt. Waar er vroeger maar weinig verschillende variatie was kun je nu uit een enorme hoeveelheid verschillende soorten bh’s kiezen. Vroeger waren echter bijna alle bh’s voorzien van een beugel. Er is dan ook een hele grote groep vrouwen die daarmee is opgegroeid, die daaraan gewend is en die er ook van overtuigd zijn dat zij alleen goede ondersteuning kunnen krijgen met een beugel bh. Nou is het inderdaad zo dat een beugel bh meer ondersteuning biedt dan een bh zonder beugel. Maar dat betekent helemaal niet dat je met een bh zonder beugel geen ondersteuning krijgt. Integendeel! Vooral wanneer je een kleine cupmaat hebt kun je prima uit de voeten met een steun bh zonder beugel

Een bh zonder beugel voor grote maten is geen optie

Hierboven hebben we het fabeltje al ontkracht dat de beugel zonder bh onvoldoende steun zou bieden. Maar hoe zit dat voor de dames met een grote cupmaat? Als je een flinke boezem hebt en alle ondersteuning nodig hebt die je kunt krijgen dan is een bh met beugel misschien meestal de beste keuze voor jou. Maar betekent dit dat je alleen maar beugel bh’s kunt dragen? Zeker niet! Ook met een voorgevormde bh zonder beugel oftewel een padded bh zonder beugel kun je voldoende ondersteuning krijgen met een grote cupmaat. Omdat je ooit begonnen bent met een beugel bh betekent het niet dat je deze tot het einde der tijden moet dragen. Je kunt de boel ook gewoon lekker door elkaar gooien; draag de ene keer een beugel bh en kies op andere dagen voor beugelvrij.

In een beugel bh komen je borsten mooier uit

Smaken verschillen uiteraard, en wat de één mooi vindt, vindt de ander maar niks. Door beugel bh fans wordt vaak gezegd dat borsten mooier uit komen dan in bh’s zonder beugel. Daar valt iets voor te zeggen omdat een beugel bh vaak een liftend effect creëert waardoor de borsten iets hoger en meer gecentreerd komen. Dat gezegd hebbende kun je dat effect ook heel goed bereiken met een voorgevormde bh zonder beugel. Want je kunt zelfs met de padded bh zonder beugel een mooi push up effect krijgen. De pads zorgen er daarnaast voor dat de ronde vormen van je borsten extra benadrukt worden. 

Het beste van beide werelden

Om erachter te komen bij welk team jij je wilt aansluiten, of misschien helemaal geen kant te kiezen maar van twee walletjes te eten, kun je maar één ding doen, en dat is beide soorten bh’s uitproberen. Zorg er dan wel voor dat je de juiste maat kiest en een soort bh kiest dat bij je past.