Niemand de deur uit zonder een sportbh! Dat zeggen we niet voor niets want een groot aantal vrouwen sport nog altijd zonder. Soms is het even oefenen hoe je zo’n bh op een gemakkelijke manier aantrekt, want zo’n sportbh is behoorlijk nauwsluitend, maar dat is niet voor niets.  Laten we allereerst duidelijk maken dat je zonder sportbh niet sporten gaat. Zelfs als je meent dat je kleine borsten hebt die nauwelijks zullen bouncen, een sportbh is een must. Borsten bewegen namelijk altijd, ook als ze klein zijn.  Borstweefsel is enorm soepel en daarom zal de bekende beweging in de vorm van een 8 nooit uitblijven. Het is daarom verwonderlijk dat veel vrouwen tijdens het sporten een gewone dagelijkse bh of geen bh dragen, maar bijvoorbeeld slechts een sportief topje. Dat is echt niet goed voor je borsten en het borstweefsel. Het zal erdoor uitrekken en dat heb je liever niet. 

Geef borsten niet de kans op en neer te stuiten

Het is de reden dat een sportbh strak zit en ook strak moet zitten. Draag daarom altijd de juiste maat. Je borsten worden letterlijk goed ingepakt en krijgen niet de kans op en neer te stuiten. Dat is de beste bescherming die je je wensen kunt. Of je nu kiest voor een sportbh met beugel of zonder beugel. Dat is een persoonlijke keuze.  Sportbh’s zijn er alle soorten en maten en het is vaak een rondje meten en passen om de juiste maat voor jouw borsten en postuur te vinden. Het is ten eerste belangrijk dat bij het aantrekken van de sportbeha de onderband goed aansluit. Als een deel van de borsten onder de cups uitkomt is de cupmaat te klein, maar het kan ook zijn dat de omvang te ruim is. Kies dan een maat kleiner. Is de cupmaat niet goed en te klein dan zie je huidrolletjes naast de bh verschijnen. 

Bh-band biedt veel ondersteuning

Zo’n nauwsluitende sportbh aantrekken vinden vrouwen soms lastig. Je schuift je armen erin en trekt de band aan de onderkant naar beneden. Het is belangrijk dat die band dus niet te wijd is, als je deze twee centimeter van je huid af kan trekken is dat wel de max. Als je weet dat die band wel voor dertig procent voor de bh-ondersteuning zorgt, weet je dat die band kwetsbaar is en je daar maar beter niet te hard aan moet trekken. Kruipt die band tijdens het aantrekken omhoog dan is de bh te wijd. Je kunt eventueel de achtersluiting een paar haakjes strakker zetten, maar let op dat de pasvorm dan nog in orde is. Anders kies je een kleinere maat.  Voor iedere bh geldt dat je deze het beste op de rug dichtdoet. Maar aan de voorkant sluiten en dan omdraaien, kan natuurlijk ook, mits je dat voorzichtig doet en de bh niet schaadt. Dit geldt ook voor een sportbh. Sommige vrouwen hebben liever een voorsluiting. Die bh’s zijn er ook in sportmodellen zoals de Anita Performance sporttop Anita Performance Sporttop Zwart Over de racerbacksluitingen is nogal wat te doen als we het over het aantrekken van de sportbh hebben zoals bijvoorbeeld die van de sportbh van Panache. De gekruiste bandjes zijn ideaal en de bh zit vervolgens als gegoten, maar hoe sluit je zo’n bh in je eentje. De meeste gebruikte manier is deze bh over het hoofd aantrekken en eventueel daarna de achtersluiting vastmaken. Bij sommige bh’s met racerback is het mogelijk om deze eerst aan de voorkant vast te maken en dan om te draaien, om vervolgens de borsten erin te doen. In veel gevallen is het een kwestie van oefenen en wennen.