Ga niet sporten zonder sportbh! Het is een onmisbaar en noodzakelijk kledingstuk voor vrouwelijke sporters. Of je nu een enkele workout doet of een lange duurloop zoals de marathonafstand.  Hoe intensiever de sport, hoe belangrijker het is om een goede passende bh te dragen die de schokken van iedere beweging opvangt en de borsten als het ware stilhoudt. Met name het lopen van een marathon vraagt om een stevig exemplaar, of je nu kleine of grote borsten hebt. Een marathon rennen is namelijk niet zomaar een blokje om. Het is het afleggen van een afstand die je niet in de koude kleren gaat zitten. De afstand van in totaal 42,195 meter vraagt veel van lijf en leden. Er gaan dan ook maanden van training aan vooraf.  Wie zoveel kilometers maakt, kiest voor een paar passende hardloopschoenen en een functionele en goed passende outfit. Daar hoort een sportbh bij. Een high support sportbh is een aanrader. 

Sportbh is een must voor wie kilometers hardloopt

Hardlopers weten als geen ander dat hun gewrichten het flink te verduren krijgen. Bij iedere stap krijgen de knieën een dreun, en dat geldt ook voor de borsten. Borsten maken, zonder enige bescherming, tijdens hardlopen een beweging in de vorm van een 8. Dat heeft een enorme invloed op de spieren en bovendien kan het behoorlijk pijn doen. Zeker als je wat zwaardere borsten hebt. Een sportbh is dan een must.  Moet je je voorstellen dat je het hardlopen ruim 42 kilometer volhoudt, dan zouden de borsten al die tijd enorme klappen te verwerken krijgen. Een gewone bh biedt weliswaar enige steun, maar nooit zoveel als een goed passende sportbh

Kies voor het juiste model sportbh

Veel vrouwen, ook hardloopsters, blijken nog altijd een ‘gewone bh’ te dragen tijdens het sporten. Het kan je enorm demotiveren als je hierdoor pijn in je borsten krijgt. Niet nodig, als je voor een sportbh kiest die goed past en de juiste ondersteuning biedt. Dan blijft sporten leuk en houd je het prima vol. Er zijn meerdere modellen bij sportbh.nl te koop, van bijvoorbeeld Freya, Anita Active, Elomi sport of Panache, die er allemaal voor zorgen dat je comfortabel kunt sporten. Of het nu gaat om een korte intensieve workout of een duursport als het lopen van een marathon. 

Shock Absorber Ultimate Run sportbh voor hardloopsters

Speciaal noemen we hier de Shock Absorber Ultimate Run sportbh die is ontworpen voor hardloopsters. Deze fraaie sportbh zorgt er onder meer voor dat het schokken van de borsten tot wel 78 procent minder is dan wanneer je geen bh zou dragen en het werkt twee keer beter dan bij een normale bh. Bovendien heeft deze sportbh een naadloos binnenwerk waardoor deze niet tegen de huid schuurt. De extra stevige ondersteuning dankzij het Infinity-8-systeem is er speciaal voor gemaakt. Niet alleen hardloopsters hebben hier veel baat bij, maar ook bijvoorbeeld paardrijdsters. Voor iedere intensieve sport waarbij de borsten flink op en neer gaan is de Shock Absorber een must. De cups zijn gemaakt van een zeer goed ademende stof en de racerback optie, de gekruisde rugsluiting, biedt een ideale pasvorm.  Naast de standaard shock absorber bh is er ook een Shock Absorber Active D+ Classic Support sportbh voor vrouwen met grotere borsten. Je moet daarbij denken aan een cupmaat van D tot en met H.