Sporters zijn gek op sportkleding. Of het nu gaat om een tennisprof of een -amateur die af en toe een balletje slaat. Dat begint natuurlijk met een goed passende sportbh voor vrouwelijke sporters. Als prof krijg je die waarschijnlijk van een sponsor, maar dat levert dan ook een lieve duit op. Hoe zit dat bij bijvoorbeeld tennissers als de Amerikaanse Serena Williams en de Nederlandse Kiki Bertens? Over damesoutfits en dollars. Als je een fortuin wilt vergaren moet je heel goed worden in tennissen. Dat blijkt uit cijfers van de verdiensten van dames-tennissers. Zo’n zo’n tien jaar geleden vermeldde het Amerikaanse zakenblad Forbes al enkele cijfers, waar je kippenvel van krijgt. Daarin werd vermeld dat Maria Sharapova de bestbetaalde vrouwelijke sporter van de wereld was. Hoe dat er anno 2022 voor staat, is lastig te achterhalen, maar dat Sharapova flink wat centen heeft binnen geharkt staat wel vast.  Sharapova (toen 25 jaar) stond in die tijd in de tennistop-10 en verdiende tussen 2011 en 2012 naar schatting 27,1 miljoen dollar. Dat haalde ze niet alleen binnen met tennissen, maar ook door middel van onder meer sponsoring. Kijk, je draagt natuurlijk op de baan niet je eigen kloffie, maar kiest voor het merk dat flink wat centjes biedt. Een rokje en shirtje van een zeker sportmerk, en een passende sportbh. Ook die zal van dat merk zijn geweest. 

Serena Williams is goed voor 225 miljoen

Overigens stond in die tijd de Chinese Li Na op plaats 2 als het ging om het tennisfortuin (18,4 miljoen). De Amerikaanse Serena Williams stond toentertijd met 16,3 miljoen op 3. Deze laatste gaat natuurlijk al een tijdje mee en ze heeft momenteel zelfs een rentree op haar naam staan, nadat ze vorig jaar tijdens het Wimbledom toernooi was uitgevallen met een beenblessure. Ze speelde daarna geen enkele wedstrijd meer, maar nu is ze terug. Op haar veertigste! Met een wildcard werd ze opnieuw tot Wimbledon toegelaten.  Serena (1981), de jongste zus van de eveneens succesvolle tennisser Venus Williams, is veelvoudig grandslamwinnares en heeft alle grandslamtoernooien in het enkelspel minimaal drie keer gewonnen. In 2015 wist Serena Williams de eerste drie grandslamtoernooien van het jaar te winnen. Dit deed zij door achtereenvolgens in de finales Maria Sjarapova op het Australian Open, Lucie Safarova op het Roland Garros en Garbine Muguruza op Wimbledon te verslaan. Ondanks dit record heeft zij geen grand slam gehaald: het winnen van alle vier grandslamtoernooien in één kalenderjaar.  Dat neemt niet weg dat volgens de media Serena op dit moment een vermogen van circa 225 miljoen dollar heeft. Dit bedrag heeft ze niet alleen binnen gehaald met haar tennisskills, maar ook door middel van sponsoring, met inderdaad weer een goed passende sportbh en tennisoutfit, en ook met haar zakelijke werk. 

Bertens sloeg 7,5 miljoen dollar bij elkaar

Als we kijken naar de beste Nederlandse vrouwelijke tennissers komen we uit bij Kiki Bertens (1991). In 2019 stond ze 4e op de WTA-wereldranglijst, een record voor een Nederlandse. In 2021 stopte ze met tennissen en kwam er een eind aan haar carrière.  Terugkijkend blijkt 2016 een topjaar voor haar geweest te zijn. Samen met haar coach Raemon Sluiter deed ze goede zaken. Ze schreef onder meer haar tweede WTA-titel (Women’s Tennis Association (WTA)) op haar naam. Zij won in het WTA-toernooi in Neurenberg zowel het enkelspel als het dubbelspel met Johanna Larsson. Bertens boekte zelfs tien opeenvolgende overwinningen.  Ook Bertens droeg het ene merk-tennispakje na het andere met natuurlijk de juiste accessoires, en uiteraard ook die goed passende sportbh en een fraai sportbroekje onder de tennisjurk. Het maakt allemaal deel uit van een professionele tennisoutfit, wat overigens niet wil zeggen dat jij niet zo’n prachtige high support sportbh kunt dragen. Bij sportbh.nl bieden we geweldig mooie kwaliteitsbh’s die de juiste steun bieden tijdens het sporten. Kijk maar eens naar het rijtje onder het kopje sportbh, waar je onder meer een sportbh’s treft van kwaliteitsmerken als Anita, Panache, Elomi en Freya Trouwens; nog benieuwd naar het vermogen van Bertens? Afgaand op de informatie op de officiële website van de WTA heeft Bertens 7,5 miljoen dollar bij elkaar geslagen. Niet gek toch!