Sportbeha’s versus gewone bh’s: wat is het verschil en waarom doet het ertoe?

Tijdens het sporten wil je graag de ideale bh dragen. Waarschijnlijk heb je al lang opgemerkt dat er verschil zit tussen een gewone bh en een sportbh. Zo is niet alleen het uiterlijk anders, maar ook de constructie. In deze blog gaan we dieper in op de verschillen tussen sportbh’s en gewone bh’s. Door dit te begrijpen, kan je de juiste bh kiezen die past bij de sport die je beoefent. Heel belangrijk, want een verkeerde bh kan leiden tot pijn en uiteindelijk blessures. 

Waarom sportbh’s anders zijn dan gewone bh’s

Een sportbh is speciaal ontworpen om borsten te ondersteunen en te beschermen tijdens het sporten. Dit betekent dat sportbh’s anders zijn dan gewone bh’s. Een van de belangrijkste verschillen is de pasvorm. Een sportbh zit strakker dan een gewone bh, want een sportbh moet immers voorkomen dat de borsten tijdens het sporten bewegen. Een sportbh heeft daarom meestal bredere bandjes en een hogere neklijn, zodat de bh niet snel afzakt. 

Ook het materiaal van een sportbh is anders dan een gewone bh. Sportbh’s zijn gemaakt van ademende en vocht afvoerende materialen, zoals polyester en nylon. Deze zijn beter bestand tegen zweet en wrijving en ze zijn ook nog eens duurzaam. Verder heeft een sportbh een andere structuur dan een gewone bh. Een sportbh heeft vaak een compressiestructuur, dit vermindert de beweging van de borsten tijdens het sporten.  

Redenen om een sportbh te dragen tijdens het sporten

Het dragen van de juiste bh tijdens het sporten is super belangrijk om meerdere redenen. Ten eerste biedt een sportbh ondersteuning tijdens het sporten en het voorkomt ongewenste bewegingen van de borsten. Hierdoor krijg je geen pijn of ongemakken. Bovendien helpt een sportbh mee om je lichaamshouding te verbeteren, dit komt omdat het gewicht van je borsten gelijkmatig over je rug en schouders wordt verdeeld.  

Een ander voordeel van het dragen van een sportbh is dat het helpt om de elasticiteit van je huid te behouden. Tijdens het sporten kan intensieve beweging de huid van je borsten uitrekken, wat kan zorgen voor verzakkingen. Een sportbh voorkomt dit door de borsten op hun plaats te houden, hierdoor rekt je huid niet uit. 

Nog een goede reden om een sportbh te dragen: je sportprestaties gaan voorruit. Je kan je immers beter concentreren op het sporten zelf wanneer je iets draagt wat comfortabel is en je borsten goed op zijn plaats houdt. Een slechte sportbh of een gewone bh doet dat niet en dat leidt af! 

Hoe kies je de perfecte sportbh? 

Nu je begrijpt waarom het zo belangrijk is om een goede sportbh te dragen tijdens het sporten is het tijd om er eentje te kopen die bij je past. Maar hoe koop je de perfecte sportbh? Allereerst is het zaak om de juiste maat te kiezen. Wist je dat heel veel vrouwen de verkeerde maat dragen waardoor ze niet de goede ondersteuning krijgen? Meet jezelf op met onze tips of laat je opmeten door een specialist. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar welke ondersteuning jij nodig hebt. Er zijn verschillende soorten sportbh’s, van licht ondersteunend tot extreem ondersteunend. Kies een bh die past bij jouw sport. Probeer verschillende sportbh’s uit en doe ze niet alleen even aan, maar beweeg ook. Zo kan je controleren of de bh comfortabel voelt en je borsten goed ondersteunt. Het kan even wat tijd kosten om de ideale sportbh te vinden, maar wanneer je deze eenmaal hebt gevonden, kan je met een zelfverzekerd gevoel sporten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je borsten. 

Marchje
Marchje

Marchje werkt bij het team van Sportbh.nl Door haar eigen ervaringen bij het sporten weet ze dat het erg belangrijk is dat een sport-bh de juiste ondersteuning biedt en daarbij zelfvertrouwen geeft aan de vrouw bij het sporten. Haar betrokkenheid bij zowel het product als de klant maakt van Marchje niet alleen een waardevolle medewerker van Sportbh.nl, maar ook een goede adviseur voor klanten die om persoonlijk advies vragen voor de perfecte sportbeha voor hun eigen actieve leven. Marchje is goed op de hoogte van de trends, dat is belangrijk! Een sport-bh moet er natuurlijk naast het bieden van een goede ondersteuning ook zeker leuk uitzien! Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.