Slapen met bh aan; do or don’t?

Sommige vrouwen zijn allang blij dat ze na een lange dag hun bh uit kunnen trekken en in een hoek kunnen gooien, andere vrouwen zweren er bij en dragen de bh dag én nacht. De meningen over het dragen van een bh terwijl je slaapt verschillen nogal.

Slapen in je bh slecht?

Er zijn in de loop der tijd verschillende uitingen geweest over het slapen in je bh en of het wel of niet slecht voor je zou zijn. Het ene kamp denkt dat slapen in je bh slecht is voor je gezondheid, dat het je borsten kan vervormen, dat het de bloedtoevoer kan belemmeren en je lymfeklieren problemen kunnen krijgen met het afvoeren van schadelijke stofjes. Ook zou het niet goed zijn voor je huid en zou het schimmelinfecties in de hand werken. Dit gaat dan met name over een te strakke bh. Ook wordt er wel beweert dat je door het dragen van je bh terwijl je slaapt een verhoogd risico op borstkanker hebt. Hier zijn echter geen bewijzen voor gevonden. Het is dus niet bewezen dat het dragen van een bh terwijl je slaapt slecht voor je is, maar het omgekeerde is ook niet klip en klaar. Mensen die beweren dat je borsten langer stevig blijven wanneer je ook ’s nachts een bh draagt hebben deze informatie ook niet op gedegen onderzoek gebaseerd. Toch is het wel goed om je gezonde verstand te gebruiken en zijn er dingen waar je misschien rekening mee moet houden.

Ontspannen slapen

Klinkt logisch, maar het is belangrijk dat je ontspannen bent als je slaapt. Dat betekent dat je de lichten uit doet, de temperatuur aangenaam is en je in een lekker bed ligt, maar ook dat je (als je iets draagt) comfortabele nachtkleding draagt. Misschien betekent dit voor jou juist dat je wel een bh draagt tijdens het slapen, bijvoorbeeld omdat je een grote cupmaat hebt en anders last hebt van je borsten bij het bewegen. In dat geval kies je er natuurlijk gewoon voor om een bh te dragen tijdens de slaap. Zorg er dan wel voor dat dit een exemplaar is dat gemaakt is van materiaal dat goed ademt en dat vocht afvoert zodat je geen huidirritaties krijgt. Een goede pasvorm is daarbij uiteraard ook belangrijk, want als iets knelt slaap je (bewust of onbewust) toch minder goed en diep)

De beste bh om in te slapen

Als je dan toch de voorkeur geeft aan een bh voor de nacht dan is het zaak een goede te kiezen. Als je slaapt heb je geen ondersteuning nodig aan de onderkant van de borsten, zoals wanneer je staat en de zwaartekracht zijn werk doet. Een beugel bh is dan ook niet nodig, en waarschijnlijk ook niet zo comfortabel. Ook een voorgevormde of opgevulde bh is niet echt een praktische keuze. Je wilt het liefst dat je bh aanvoelt als een tweede huid, zodat je amper merkt dat je hem draagt. Kies comfort over een sexy look. Verder is het goed om de bh die je ’s nachts draagt niet ook overdag te dragen. Draag schone en frisse nachtkleding, dat is wel zo hygiënisch en het beste voor je huid. Doe wat goed voelt voor jou.