Hoe draag je een sportbh? 

Het is tijd om jezelf in het zweet te werken, dus sportschoenen aan, haar in een staart en sportbh aan. Maar wacht eens even, het dragen van een sportbh is zo makkelijk nog niet. Natuurlijk is het geen ‘rocking science’. Maar een sportbh is meer dan twee stukjes stof en een paar elastische bandjes. Ontdek hier hoe je een sportbh op de juiste manier draagt. 

Waarom een sportbh? 

Kan je niet met een gewone bh sporten? Technisch gezien kan dat wel, maar als je een intensive work-out op de planning hebt te staan bouncen je borsten alle kanten uit en dat is niet alleen ongemakkelijk, maar ook pijnlijk. Uiteindelijk kan je zelfs weefselschade oplopen en dat moet je niet willen. Daarom is het verstandig om een sportbh te dragen. Die biedt stevigheid en ondersteuning, zodat je je volledig op je sportprestaties kan concentreren. 

Maat bepaalt alles

De sleutel tot het dragen van een sportbh op de goede manier is natuurlijk de juiste maat dragen. Een goed passende sportbh moet strak, maar comfortabel zitten, zonder dat er iets knelt of in de weg zit. Heb je twijfels over je bh maat? Haal dan het meetlint maar tevoorschijn. Via deze link kan je tips lezen over hoe je het beste kan meten en hoe je daardoor de juiste maat bepaalt. 

Bandjes afstellen

De bandjes van een sportbh zijn van groot belang. Ze zorgen ervoor dat je borsten op hun plaats blijven, zonder dat je belemmerd wordt in je bewegingen. Stel ze daarom af op de juiste spanning, niet te strak, niet te los, zodat ze je borsten ondersteunen, zonder dat het jou pijn doet. Als je merkt dat de bandjes in je schouders snijden, betekent dit dat ze te strak zijn afgesteld. Zitten ze te los dan bewegen je borsten te veel tijdens je workout. Neem de tijd om de bandjes aan te passen en experimenteer totdat je de perfecte pasvorm hebt gevonden.

Kies het juiste materiaal 

Het is niet fijn als je materiaal kiest wat heel erg zweet. Let daarom op dat je kiest voor ademende stoffen die zweet afvoeren. Zo krijg je een koel gevoel terwijl je aan het trainen bent. Zoek naar materialen zoals polyester, nylon of spandex die bekend staan om hun ademende eigenschappen. Deze stoffen hebben het vermogen om vocht van je huid weg te trekken en naar de buitenkant van de bh te transporteren, waardoor het snel kan verdampen. Kijk eveneens naar extra eigenschappen die het materiaal kan bieden, zoals vocht afvoerende technologieën, antibacteriële eigenschappen of UV-bescherming.

Trek hem goed aan

Sommige mensen noemen het de ‘kippenvleugelmethode’. Het is heel simpel, spreid als het ware je vleugels, net zoals een kip zou doen. Steek je armen door de bandjes, trek de bh naar je rug en sluit de sluiting. Zorg ervoor dat alles op zijn plaats ziet en je bent klaar om te sporten. Controleer of de cups mooi aansluiten op je borsten zonder te knellen of te gapen. Wanneer alles op zijn plek lijkt te zitten, is het tijd om te dubbelchecken. Maak een paar sprongetjes om te zien of alles stevig op zijn plaats blijft zitten. Een kleine aanpassing kan het verschil maken tussen een comfortabele workout en een ongemakkelijke worsteling met je sportbh.

Koop de perfecte sportbh 

Nu je van alles weet over sportbh’s kan je vast eentje vinden die helemaal bij jou past. Tegenwoordig zijn ze niet alleen meer functioneel en saai. Ze zijn er in allerlei leuke kleuren en patronen. Of je nu gaat voor een opvallende kleur, een gedurfd patroon of een subtiele, er is een sportbh die perfect bij jou past. Trek hem aan, voel je zelfverzekerd en ga lekker sporten. 

Myriam Schwarz
Myriam Schwarz

Myriam is een gepassioneerde yoga lerares en tekstschrijver. Nadat zij jaren in de Mode- en Textilwereld heeft gewerkt, en op reis is geweest heeft zij uiteindelijk haar basis in Nederland gevonden. Je ziet haar elke dag in een Yoga broek lopen en als zij niet achter de laptop zit, staat zij ergens op een yoga-mat les te geven of video’s op te nemen. Zij vindt het leuk om teksten over mode en interieur te schrijven en wordt enthousiast van uitgesproken en bonte sport outfits. Als zij niet op de yoga mat staat vindt je Myriam op haar motor of fiets. Zij is hard aan het trainen voor de komende 11-stedentocht in 2024 en hoopt met haar enthousiasme ook nog een paar collega’s van deze fanatieke fietstocht te kunnen overtuigen. 😊