Hoe de juiste sportbh je kan helpen je persoonlijke records te verbreken

Als fanatieke sporter weet je al lang hoe belangrijk het dragen van een goede sportbh is. Maar wist je dat de perfecte sportbh je ook kan helpen om je persoonlijke records te verbeteren? In deze blog lees je waarom een sportbh een essentieel onderdeel kan zijn van je sportcarrière. 

Waarom een goede sportbh zo belangrijk is 

Wanneer je geen goede sportbh draagt kan dit ervoor zorgen dat je een verkeerde houding aanneemt tijdens het sporten. Je borsten worden dan niet op een goede manier ondersteund waardoor je schouders naar voren en omhoog gaan trekken. Dit kan leiden tot rugklachten en andere blessures. Een goede sportbh biedt steun aan je borsten waardoor je rug recht blijft en je lichaam in de juiste houding blijft tijdens het sporten, hierdoor kan je efficiënter bewegen en hierdoor presteer je beter. 

Naast het minimaliseren van de beweging van je borsten helpt een goede sportbh bij het reguleren van je lichaamstemperatuur. De meeste sportbh’s zijn gemaakt van ademende materialen die vocht absorberen en afvoeren, waardoor je lichaam koeler en droger blijft tijdens het sporten. Hierdoor raak je minder snel oververhit en dat voelt lekkerder aan wanneer je aan het sporten bent. 

Betere sportprestaties

Ok, met een goede sportbh neem je een betere houding aan tijdens het sporten en je blijft koeler, dat zijn pluspunten die bijdragen om je persoonlijke records te breken, maar zijn er nog meer voordelen? Jazeker, door de juiste bh te dragen voel je je meer gefocust op het sporten. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over je borsten die alle kanten op bewegen, het geeft je meer comfort en vrijheid. Hierdoor geniet je meer van je sport. Het dragen van een goede sportbh is dus niet alleen belangrijk voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn tijdens het sporten. 

Meer zelfvertrouwen 

Het dragen van een juiste sportbh  boost het zelfvertrouwen van vrouwen tijdens het sporten. Met name voor vrouwen met grotere borsten is het fijn dat de borsten op hun plaats blijven. Hou je bijvoorbeeld van hardlopen dan is het heel vervelend als je borsten alle kanten op stuiteren. Doordat dit niet gebeurt voel je je een stuk zelfverzekerder en durf je jezelf meer uit te dagen op sportgebied. En door uitdagingen aan te gaan ga je sneller over je ‘veilige grenzen’ heen en dat kan resulteren in het verbreken van persoonlijke records. 

Tips voor het kiezen van de juiste sportbh

Kom maar op met die persoonlijke records! Maar hoe vind je de perfecte sportbh? Kies er eentje die past bij de intensiteit van je training. Een high-impact sportbh is handig voor hardlopen en andere intensieve sporten, terwijl een medium-impact sportbh meer geschikt is voor yoga en andere mindere intensieve sporten. Schaf er eentje aan die past bij je sportactiviteit. Of doe ze allebei wanneer je meerdere sporten beoefent. 

Let goed op of de sportbh past bij je borstomvang en vorm. Een sportbh met meer compressie is geschikter voor high-impact sporten, terwijl een sportbh met meer separatie geschikter is voor low-impact sporten. Koop er eentje die gemaakt is van ademende materialen om zweet af te voeren. De sportbh moet voldoende ondersteuning bieden, maar niet te strak zitten. 

Pas de bh altijd van te voren aan, voordat je hem koop. Zo weet je zeker dat hij goed past en voldoende ondersteuning biedt. Verder raden we je aan om je sportbh regelmatig te vervangen, ongeveer om het jaar, afhankelijk van het aantal keren wat je sport in de week en de intensiteit daarvan. Sportbh’s slijten namelijk ook en na verloop van tijd wordt het ondersteuningsniveau minder. Tot slot is het zaak om je sportbh na het dragen te wassen, zodat hij zijn vorm en ondersteuning behoudt en er geen bacteriën in achterblijven. 

Marchje
Marchje

Marchje werkt bij het team van Sportbh.nl Door haar eigen ervaringen bij het sporten weet ze dat het erg belangrijk is dat een sport-bh de juiste ondersteuning biedt en daarbij zelfvertrouwen geeft aan de vrouw bij het sporten. Haar betrokkenheid bij zowel het product als de klant maakt van Marchje niet alleen een waardevolle medewerker van Sportbh.nl, maar ook een goede adviseur voor klanten die om persoonlijk advies vragen voor de perfecte sportbeha voor hun eigen actieve leven. Marchje is goed op de hoogte van de trends, dat is belangrijk! Een sport-bh moet er natuurlijk naast het bieden van een goede ondersteuning ook zeker leuk uitzien! Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.