Ma-vrij: voor 17:00 uur besteld = morgen geleverd

| Gratis verzending vanaf 75,-

Menu

Hardlopen vraagt om juiste schoenen, toffe outfit én passende sportbh

januari 25, 2023 | Gezondheid Sporten

Hardlopen is hartstikke leuk om te doen en er wordt veel aandacht aan de outfit en schoenen besteed. Eén ding wordt door vrouwen al te vaak vergeten: een goed passende sportbh. Vanaf nu nooit meer sporten zonder sportbh! 

Het aantal mensen dat tijdens en na de coronapandemie is gaan hardlopen en wandelen is enorm. Het waren in die periode een van de weinige sporten die mensen individueel, samen of in kleine groepen buitenshuis konden doen. 

Schoenen met een dempende zool

Spontaan gaan wandelen met een paar stevige stappers is tot daaraantoe, maar hardlopen op ‘gewone gympen’ is niet te doen. Bovendien is dat vragen om blessures. Met iedere stap krijgt het lichaam een dreun waar vooral de knieën van te lijden hebben. Demping is dan het toverwoord, dus is het belangrijk om goede hardloopschoenen aan te schaffen met een dempende zool. 

Kleding dat ademt en vocht opneemt

De outfit lijkt minder van belang, maar ademende kleding die voldoende vocht opneemt is eigenlijk wel een must. Daarnaast moet het natuurlijk lekker dragen en ofwel warm of koel houden. De meeste sportieve mensen hebben wel een zwak voor fraaie sportkleding, dus daar ligt het vaak niet aan. Op één ding na: een sportbh. Dus dames; opgelet! 

Sportbh die exact past en ondersteunt

Een sportbh is het aller- allereerste dat je zou moeten aanschaffen als je gaat hardlopen. Samen met een paar goede schoenen. Die schoenen moeten perfect passen, de sportbh ook. Check daarom onze maattabel voor een juiste maat en kies het model dat bij je past en waar jouw voorkeur naar uitgaat. Denk daarbij aan een sportbh met een beugel, een sportbh zonder beugel, een bh met een sluiting naar voorkeur (voor, achter of racerback) en ga zo maar door. 

Denk niet dat wanneer je kleine borsten hebt een sportbh niet nodig is. Die is net zo belangrijk als wanneer je grotere borsten hebt. Heb je grote borsten en meen je dat hardlopen voor jou niet is weggelegd? Check dan de sportbh grote maten. Niets zal je dan nog in de weg staan om heerlijk buiten een rondje te rennen. 

Safe sporten dankzij mooie sportbh

Draag je een goede maat sportbh dan wordt het bouncen van de borsten tot wel meer dan 75 procent verminderd. Dat bouncen is het bewegen van de borsten van links naar rechts en van boven naar beneden, in de vorm van een 8. Dat is niet goed voor het borstweefsel en kan bovendien pijnlijk zijn. Dat geldt voor vrouwen met grote borsten, maar ook voor vrouwen met kleine borsten. De borsten bewegen altijd mee als je gaat sporten, zeker ook bij hardlopen. 

Alle reden dus om een goede sportbh aan te schaffen. Check online onze mooiste modellen en kies een sportbh die bij jou past. Ze zijn er specifiek voor hardlopen, alsook voor fitness en er zijn modellen met de typering: high support