De voordelen van buiten sporten

De temperaturen zijn weer aangenaam en het zonnetje laat zich vaker zien. Hoog tijd om die bedompte sportschool te verruilen voor sporten in de buitenlucht, want buiten sporten heeft nogal wat fijne voordelen. Dus trek een goede sportbh aan en stap de deur uit voor sportieve outdoor activiteiten. Ook wanneer het niet zulk mooi weer is! Waarom? 

Gratis vitamines

Vergeet supplementen! De beste vitamientjes krijg je gewoon voor niets. Als jij naar buiten gaat voor je training of workout krijgt je lichaam een fijne vitamine D boost. Dat komt door het UV-licht van het zonnetje. Die vitamines heb je nodig voor je botten en je immuunsysteem. Bovendien zorgt het zonlicht ervoor dat je spieren meer energie produceren en word je humeur er een stuk beter van. Of je nu een comfortabele sportbh zonder beugel draagt en buiten je yogamatje uitrolt of de loopband verruilt voor een lekker rondje hardlopen in het bos, uiteraard met een sportbh voor hardlopen aan: dankzij die vitamine d is het nog gezonder. Vergeet je niet in te smeren, want een gezond kleurtje is leuk, maar je wilt verbranding door de zon altijd voorkomen. Ook is het slim om wat extra water te drinken als je buiten sport, omdat je toch vaak sneller vocht verliest, dat weer aangevuld moet worden. 

Frisse lucht

Iedereen die regelmatig binnen sport, bijvoorbeeld in de sportschool of een zaal, weet dat daar op een gegeven moment toch een beetje een luchtje kan hangen. Wie in de buitenlucht sport, vooral wanneer je dat doet in een groene en natuurlijke omgeving, geniet van een heerlijke frisse lucht. Niet alleen ruikt dat een stuk lekkerder: het is ook gewoon veel gezonder voor ons.

De lucht is buiten in de natuur namelijk een stuk schoner. Daar worden je longen blij van en daardoor kunnen ze, net als je hart, beter werken. Dat zorgt er ook nog eens voor dat jij het gevoel hebt dat je workout makkelijker gaat en dat je beter kunt presteren.
Lekker actief bezig zijn in de buitenlucht maakt de kans bovendien een stuk groter dat jij in slaap valt zodra je hoofd het kussen raakt, en ook dieper slaapt. 

Lekker buitenspelen

Onderzoekers hebben ontdekt dat het echt verschil maakt in welke omgeving jij sport. Alle positieve effecten die sporten op je lichaam heeft, worden groter wanneer je dat doet in een frisgroene, fijne omgeving. Bovendien heeft het ook een goede uitwerking op je psychische gezondheid. Je wordt er namelijk blij van. Laat je innerlijke kind lekker los, doe eens gek en maak plezier buiten. Maar ook als je daar geen zin in hebt word je vanzelf een beetje blijer, want dankzij het daglicht wordt er namelijk meer serotonine aangemaakt in je huid, waar je vrolijk van wordt.

Ga je in de natuur sporten, dan is een lange sportlegging een aanrader om je te beschermen tegen zonlicht, maar ook tegen teken. 

Het kost niks

Een ander groot voordeel van buiten sporten, is dat je er niets voor hoeft te betalen (tenzij je buiten sport bij een vereniging of club natuurlijk). Wie op eigen houtje in de buitenlucht sport bespaart niet alleen geld dat je anders aan een abonnement kwijt bent, maar je bespaart vaak ook tijd. Want je kunt zo de deur uit stappen en beginnen.

De centen die je daarmee bespaart kun je mooi gebruiken voor die hippe sport bh die je graag wilt!

Buiten zwemmen is supergezond

Wil je een sport doen waarbij je al je spieren traint, afvalt en weinig kans hebt op blessures, waarbij je ook nog makkelijk buiten kunt sporten en je immuunsysteem een boost kan geven door een verfrissende duik? Dan is zwemmen in de buitenlucht perfect!
Met een goed sportbadpak vlieg jij nog sneller door je baantjes en zie je er bovendien ook nog eens lekker sportief uit.

Marchje
Marchje

Marchje werkt bij het team van Sportbh.nl Door haar eigen ervaringen bij het sporten weet ze dat het erg belangrijk is dat een sport-bh de juiste ondersteuning biedt en daarbij zelfvertrouwen geeft aan de vrouw bij het sporten. Haar betrokkenheid bij zowel het product als de klant maakt van Marchje niet alleen een waardevolle medewerker van Sportbh.nl, maar ook een goede adviseur voor klanten die om persoonlijk advies vragen voor de perfecte sportbeha voor hun eigen actieve leven. Marchje is goed op de hoogte van de trends, dat is belangrijk! Een sport-bh moet er natuurlijk naast het bieden van een goede ondersteuning ook zeker leuk uitzien! Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.