De juiste yogakleding per yoga soort

Wanneer je gaat beginnen met yoga, heb je daar natuurlijk de geschikte kleding voor nodig. Mooie yoga kleding zit niet alleen lekker, maar kan ook ontzettend motiverend werken en net die ene stok achter de deur zijn om toch naar de les te gaan. Bij Yogashop kun je hier onder andere de geschikte items voor kiezen. De meeste dames kiezen voor een mooie legging en sportbh, maar het verschilt een beetje per yogastijl wat voor jou nou eigenlijk de ideale kleding is. Twijfel jij over de kleding die jij moet aanschaffen? In dit artikel zetten we populaire varianten van yoga uiteen en de geschikte kleding die erbij hoort.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de meest beoefende vorm van yoga in het Westen. Als jij regelmatig aan yoga doet, heb je dit hoe dan ook weleens gedaan. Bij Hatha Yoga is het ontzettend belangrijk dat je het gevoel hebt dat je vrij kunt bewegen. Kies daarom voor stretchy stoffen die nergens knellen. Omdat hatha yoga een combinatie is van wat intensievere oefeningen en een meditatieve cooling down, is het verstandig om laagjes te dragen naar een hatha yogales, zodat je iets kunt aantrekken wanneer je het koud krijgt bij de cooling down.

Yin Yoga

Ook Yin Yoga is in het Westen erg populair. Deze vorm van yoga is erg langzaam en vloeiend en gaat erom dat je verschillende poses goed volhoudt. Hoewel Yin Yoga vrij langzaam is, moet je niet onderschatten hoe zwaar het kan zijn. Ook bij Yin Yoga is het verstandig met laagjes te werken, zodat je iets kan aantrekken bij de cooling down. Daarnaast kun je het best luchtige kleding zonder naden dragen. Denk bijvoorbeeld aan wijde broeken van bamboe, linnen of katoen.

Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga lijkt een beetje op Yin Yoga, maar gaat net een stukje sneller en is daarom ook erg populair in het Westen. Bij Vinyasa Yoga kun je het best kiezen voor een fijne sport BH en een legging met lekker veel stretch. Let erop dat je ook bij Vinyasa yoga een vest meeneemt naar de lessen. Juist omdat Vinyasa Yoga best intensief kan zijn, kun je bij de cooling down flink afkoelen.

Bikram Yoga

Bikram Yoga lijkt op Hatha Yoga, maar wordt gegeven in een ruimte van 40 graden Celsius. Het wordt daarom niet voor niets hot yoga genoemd. Bikram yoga vraagt daarom om zeer luchtige kleding. Kies voor een goed ademende BH en een kort broekje. Kortom: welke kleding jij aan moet bij jouw yoga sessie hangt af van het soort yoga dat jij beoefent. Kies sowieso altijd voor goed ademende en natuurlijke stoffen. In de meeste gevallen is het slim een vest mee te nemen, zodat je niet teveel afkoelt tijdens de cooling down

Marchje
Marchje

Marchje werkt bij het team van Sportbh.nl Door haar eigen ervaringen bij het sporten weet ze dat het erg belangrijk is dat een sport-bh de juiste ondersteuning biedt en daarbij zelfvertrouwen geeft aan de vrouw bij het sporten. Haar betrokkenheid bij zowel het product als de klant maakt van Marchje niet alleen een waardevolle medewerker van Sportbh.nl, maar ook een goede adviseur voor klanten die om persoonlijk advies vragen voor de perfecte sportbeha voor hun eigen actieve leven. Marchje is goed op de hoogte van de trends, dat is belangrijk! Een sport-bh moet er natuurlijk naast het bieden van een goede ondersteuning ook zeker leuk uitzien! Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.