De dubbele maten van Panache uitgelegd

Die Britten doen de dingen toch altijd graag een beetje anders. Aan de andere kant van de weg rijden, altijd en immer beleefd blijven, en andere cupmaten hanteren dan de Europese landen. Maar met zulke geweldige sport bh’s als die van het Engelse merk Panache vergeven wij ze dat natuurlijk meteen. Het is alleen wel een kwestie van even goed opletten wanneer je een Panache sportbh online koopt. 

Hoe werkt de UK maatvoering en hoe weet je welke jij moet hebben?

In Nederland gebruiken we een maatvoering voor bh’s en sportbh’s die net zo overzichtelijk is als ons kikkerlandje zelf. We gebruiken daarvoor namelijk gewoon de letters van het alfabet. Dat loopt qua cupmaten dan van A tot P. De UK maatvoering gaat daar in mee. Tot maat D. Want dan gaan ze het ineens wat ingewikkelder maken. Waar bij ons na D gewoon E komt, doen ze in de UK de D gewoon nog eens dunnetjes en dubbel over. Na D komt dus DD, oftewel, dubbel D. Daardoor gaat de maatvoering natuurlijk daarna in vergelijking met die van ons helemaal scheef lopen. Vooral als je een grotere cupmaat hebt moet je dus goed opletten. Hieronder zie je precies welke cupmaat jij moet hebben. 

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bovenstaande gaat over de cupmaat. Om een goed passende sport bh te kopen is het belangrijk dat je ook weet wat je omtrekmaat is. In Nederland is dat het getal dat achter de letter staat. Bijvoorbeeld: C = je cupmaat 80 = je omtrekmaat. Koop je een Panache sport bh, dan kun je gewoon je normale omtrekmaat invullen. Deze hoef je niet om te rekenen. Heb je geen idee van je omvang? Hier lees je meer over het opmeten van je borstomvang. 

Een panache sport bh kopen

Om het even wat ingewikkelder te maken. Sommige sportbh’s van Panache hanteren de UK maatvoering, maar bij anderen kun je gewoon weer je normale cupmaat invullen. Dit staat in de beschrijving vermeld, maar let daar dus even op. 

Wil jij bijvoorbeeld de Panache non padded sports bra met beugel kopen? Dan staat daar vermeld dat je de UK maatvoering moet aanhouden voor de cupmaat. Kwestie van gewoon even in de tabel kijken. Ben je in Nederland een F? Dan moet je nu voor een E kiezen. De omtrek blijft hetzelfde.

Wil je liever de voorgevormde sport bh zonder beugel van Panache? Dan hoef je niets anders te doen, maar kun je gewoon je eigen EU maat invoeren. 

Redactie
Redactie

SportBH.nl brengt al het laatste nieuws over de beste SportBH's. Informatie over de nieuwste trends, maten en welke bh's het beste passen bij welke sport vind je in onze artikelen.