De beste bh voor grote maten

Het uitkiezen van een bh is voor veel vrouwen geen hobby. Het is dan ook best lastig, dat blijkt wel uit het feit dat veel dames rondlopen met de verkeerde maat of de verkeerde soort bh voor hun borsten. Dat is niet handig, want daarmee krijgen je borsten vaak niet de ondersteuning die ze nodig hebben, en bovendien zit het vaak helemaal niet lekker, waardoor je dat onding zodra je de voordeur achter je dichttrekt zo via je mouw naar buiten trekt en in de hoek smijt. Vooral dames die een maatje groter hebben dragen vaak de verkeerde maat. Maar wat is dan de beste bh voor een grote maat en waar moet je op letten?

Kies voor comfort

Misschien wel het allerbelangrijkste punt waar een bh goed op moet scoren is, ‘zit ie lekker’. Dat geldt natuurlijk voor elk formaat borst, maar vooral wanneer je grote borsten hebt is het belangrijk dat de bh op alle punten lekker zit én goede ondersteuning biedt. Om de kans op het snel vinden van een comfortabele bh voor grote maten groter te maken kun je het beste kiezen voor een bh die bredere bandjes heeft. Hoe zwaarder je borsten zijn, hoe meer impact dat heeft op je nek, schouders en rug. Bredere bandjes verdelen de druk beter en zijn dus in die zin lekker ergonomisch. 

Hoe meer stof, hoe beter

Als je grote borsten hebt kun je het beste kiezen voor een bh met een volle cup. Oftewel een bh die je borst volledig bedekt. Het is belangrijk dat je borst helemaal in de cup zit en dat hij ook aan de bovenkant goed bedekt is. Anders loop je kans dat je borst eruit valt of dat de borst een gekke vorm krijgt. Een plunge bh met een diep decolleté kan wel, maar dan moet je er wel voor zorgen dat dat de borsten goed in de cups blijven zitten en dat kan nog een uitdaging zijn. Laat ook de strapless of bandeau bh links liggen met een grote cup. Bij dit type bh’s heb je immers geen bh bandjes om de borsten goed te ondersteunen, met als gevolg dat ze er zo uitrollen of dat je de hele avond je bh loopt op te hijsen. 

Bh voor grote maten met beugel

Voor grote borsten is ondersteuning erg belangrijk, omdat door het gewicht van de borsten bij onvoldoende ondersteuning nou eenmaal sneller beschadiging van het borstweefsel ontstaat dan bij kleinere borsten. Wil je optimale ondersteuning voor grotere borsten dan is een bh met beugel echt de beste keuze. De beugels zorgen ervoor dat je borsten beter op hun plek blijven. Kies je daarbij voor extra versteviging met extra steun van baleinen aan de zijkant, dan zit je helemaal goed. Of je een bh met beugel moet dragen is ook wat afhankelijk van de activiteiten die je gaat uitvoeren. Zit je de hele dag achter de laptop dan kun je ook kiezen voor een bh voor grote maten zonder beugel. Kies in dat geval zeker voor een volle cup zodat je toch goede ondersteuning blijft houden. 

Marchje
Marchje

Marchje werkt bij het team van Sportbh.nl Door haar eigen ervaringen bij het sporten weet ze dat het erg belangrijk is dat een sport-bh de juiste ondersteuning biedt en daarbij zelfvertrouwen geeft aan de vrouw bij het sporten. Haar betrokkenheid bij zowel het product als de klant maakt van Marchje niet alleen een waardevolle medewerker van Sportbh.nl, maar ook een goede adviseur voor klanten die om persoonlijk advies vragen voor de perfecte sportbeha voor hun eigen actieve leven. Marchje is goed op de hoogte van de trends, dat is belangrijk! Een sport-bh moet er natuurlijk naast het bieden van een goede ondersteuning ook zeker leuk uitzien! Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.