Ma-vrij: voor 17:00 uur besteld = morgen geleverd

| Gratis verzending vanaf 75,-

Menu

Daarom draag je een sportbh tijdens padel spelen

december 14, 2022 | Algemeen

Padel is een steeds populairdere sport. Heb jij er al kennis mee gemaakt? Ons advies is wel een sportbh te dragen als je de baan op gaat, want een partijtje padel is behoorlijk intensief.  

Wat is padel?

Padel is een sport die wel wat weg heeft van tennis, squash en badminton. En toch wordt het net weer anders gespeeld. Padel speel je met een bal en rackets op een veld gescheiden door een net met rondom hoge wanden. Het heeft eigen spelregels en het wordt gespeeld door zowel amateurs als professionals. 

Van spelletje tot sport

Padel staat voor peddels ofwel roeispanen. Het verhaal gaat dat de bemanning van Engelse schepen die in 1890 naar Amerika voeren, zich met de peddels van de reddingsboten vermaakten in de schaarse momenten dat ze even niet de zeilen hoefden te hijsen. Zo ontstond er een spel. Bijkomend voordeel was dat hun conditie er enorm mee verbeterde. Het spel groeide in de jaren erna uit tot een echte sport. 

Padel in Nederland

Het werd in de jaren zestig van de vorige eeuw door rijke families in Mexico en Argentinië gespeeld. Daarna kreeg de sport veel fans in Spanje en later in de rest van Europa. Ook Nederland telde steeds meer padelspelers en er werden wedstrijden georganiseerd. Sinds 1 juli 2020 zijn de Nederlandse Padelbond (NPB) en Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) gefuseerd. Naast veel amateurspelers heeft Nederland ook een nationaal Nederlands herenteam, een jeugdcompetitie en er wordt ook rolstoelpadel gespeeld. 

Padelbanen 

Padel speel je op een veld in een kooi van twintig bij tien meter met wanden van glas van vier meter hoog en een hekwerk met een hoogte van drie meter. Je treft padel banen of velden meestal bij tennisverenigingen, maar soms staan ze ook op zich. Er bestaan klei-, beton-, matten- of kunstgras banen. Er zijn zowel padel binnen- als buitenbanen. Officieel wordt er twee tegen twee gespeeld. Er bestaat geen enkelspel competitie, maar je kunt het natuurlijk wel met z’n tweeën spelen om te trainen en de techniek te verbeteren. Gewoon als oefenpotje. Daar zijn speciaal aangepaste enkelspelbanen voor. Tijdens wedstrijden wordt er alleen maar dubbelspel gespeeld. Op een baan van twintig bij tien meter. Het is natuurlijk ook mogelijk om als damesteam of herenteam een dubbel te spelen, maar ook gemengd dubbel is mogelijk. Het aantal padelspelers is inmiddels flink gegroeid, zowel onder mannen als vrouwen. Het spel is bovendien voor alle leeftijden geschikt. 

De spelregels

Hoe het spel gaat? Dat voert hier te ver om helemaal uit te leggen, maar het komt erop neer dat je onderhands opslaat, diagonaal over het net, waarbij de wand gebruikt mag worden maar niet het net. Je slaat de bal over het net richting de tegenstander op zo’n manier dat hij of zij eigenlijk de bal niet terug kan slaan. Het levert intensieve rally’s op. Dat rally’s intensief zijn is ook te danken aan het feit dat de bal, die minder snelheid heeft dan een tennisbal, met de racket teruggeslagen mag worden nadat deze een wand heeft geraakt. Rally’s kunnen daardoor best lang duren. 

Optimale ondersteuning

Er is nog veel meer te vertellen over de rally’s, maar dat je flink aan de bak moet is wel duidelijk. Het is de reden dat je maar het beste een sportbh kunt dragen bij het padel spelen. Je bent namelijk constant in beweging, je draait en springt, zet kracht en rent. Bij sportbh.nl ben je aan het juiste adres om een fraaie en comfortabele sportbh aan te schaffen zoals bijvoorbeeld de high support Shockabsorber Active Multi sports sportbh. Deze sportbh biedt een extreem goede ondersteuning en is vooral geschikt voor sporten met een hoge intensiteit. Deze bh heeft een racerback sluiting. 

Ademende stof

De Anita Air Control Deltapad sportbh is een fantastische sportbh met optimale ondersteuning. Dit is een bh van een stof met een hoog ademend vermogen waardoor de bh comfortabel is tijdens de meest intensieve sporten waarbij je ook nog eens flink kan transpireren. Deze bh heeft geen beugels.

Extra racerbacksluiting

Een sportbh met beugels is de sportbh van Panache met naadloze binnencups. De bh heeft een normale sluiting die je gemakkelijk naar een racerbacksluiting kunt omzetten. Dat biedt nog eens extra ondersteuning. De bh is ook voorzien van brede gewatteerde schouderbanden. Niet alleen een functionele, maar ook een prachtige bh.