Corrigerend ondergoed

Corrigerend ondergoed wordt tegenwoordig ook wel shapewear genoemd. Dat klinkt een stuk hipper! Vroeger werd dit vorm flaterende ondergoed vooral als niet sexy en zelfs een tikkie gênant, maar inmiddels is shapewear helemaal geaccepteerd en omarmen veel vrouwen corrigerend ondergoed. Het zorgt er immers voor dat jouw outfit het beste uit de verf komt!

Corrigerend ondergoed buik

Er zijn allerlei verschillende redenen waarom je corrigerend ondergoed zou willen dragen. Je kunt shapewear dragen omdat je iets wilt verhullen, of juist omdat je iets wilt benadrukken. Toch kiezen de meeste dames voor corrigerend ondergoed om te zorgen voor een mooi silhouet en om cellulitis te verbergen wanneer ze strakke kleding dragen. Het zorg er op die manier voor dat je vol zelfvertrouwen jouw sexy outfit rockt. Het is daarbij wel belangrijk dat het ondergoed stevig maar niet oncomfortabel knellend zit.

Voor veel vrouwen is het buikgebied een deel van het lichaam waar ze onzeker over zijn. Niet zo gek, wanneer je op social media wordt platgegooid met beelden van strakgetrokken influencers. Maar realistisch gezien zijn er veel meer vrouwen die geen sixpack of gespierde torso hebben. Eigenlijk zou je dat buikje dus gewoon lekker moeten omarmen en je lichaam moeten vieren zoals het is!
Maar wij weten ook dat dat niet altijd makkelijk is. Als toch graag dat strakke jurkje of shirt wilt dragen, maar je buikje niet zo tof vindt, kan corrigerend ondergoed een uitkomst zijn.
Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een hoge tailleslip die de buik en heupen corrigeert en de taille benadrukt. 

Sterk corrigerend ondergoed

Net zoals je sport bh’s hebt in verschillende soorten, van light tot high support, heb je ook verschillende gradaties in corrigerend ondergoed. Licht corrigerend, medium corrigerend en sterk corrigerend ondergoed; je hebt de keuze. Welke keuze het beste bij jou past hangt af van je wensen, maar ook van je figuur en in welke mate je wilt corrigeren. 

Beste corrigerend ondergoed buik

Wat het beste corrigerende ondergoed voor de buik voor jou is, is erg afhankelijk van je bouw en model. Heb je een appelfiguur, dan wil je misschien juist je taille wat meer naar voren laten komen, en heb je een peer figuur, dan wil je wellicht corrigerend ondergoed dat de heupen en benen smaller doet lijken. Heb je een buikje, bijvoorbeeld door overgewicht of omdat je een kindje hebt gekregen, dan is juist corrigerend ondergoed dat het buikgebied platter maakt een uitkomst.
Twijfel je over het juiste corrigerende ondergoed bij jouw figuur, dan kun je je het beste laten adviseren door een deskundige in een winkel. 

Corrigerend ondergoed string
Je zou zeggen dat je voor een corrigerend effect altijd een broekje of iets dergelijks aan moet, maar niets is minder waar. Liefhebbers van de string kunnen ook voor een corrigerend effect gaan met een corrigerende string. Daarbij komen de billen mooi uit en heb je geen last van ondergoed dat aan de achterkant aftekent, maar wordt de taille extra geaccentueerd en de buik gecorrigeerd, voor een ultiem vrouwelijk figuur. 

Corrigerend ondergoed met pijpjes

Corrigerend ondergoed met pijpjes zorgt er niet alleen voor dat jouw figuur prachtig uitkomt, maar het doet je benen ook slanker lijken. Vooral in de zomer zijn dames fan van het corrigerend ondergoed met pijpjes, omdat het bovendien voorkomt dat de bovenbenen tegen elkaar aan schuren, want vervelende branderige plekken kan veroorzaken. 

Corrigerend ondergoed dames

Waar het corrigerend ondergoed voor dames dus helemaal geaccepteerd is, bestaat er ook gewoon corrigerend ondergoed voor heren. Dit type ondergoed is echter minder gangbaar en ligt dan ook vaak niet zo prominent in de winkels zoals het corrigerend dames ondergoed.
Hoewel het helemaal niet erg is om zo nu en dan corrigerend ondergoed te dragen, is het verstandig om dit niet iedere dag of te lang te dragen. Het dragen van vooral sterk corrigerend ondergoed, kan namelijk wat nadelen hebben. Zo zou het niet zo goed zijn voor de bloedcirculatie en de spijsvertering, ben je vatbaarder voor infecties en kan het hyperventilatie in hand werken, vooral als het te strak zit.
Kortom, tijdens dat gala of rode loper evenement? Ja hoor! Maar trek vooral een comfortabele sport bh en je favoriete, lekker zittende ondergoed aan voor je alledaagse activiteiten. 

Romy
Romy

Romy is een enthousiaste professional die met veel plezier haar werk verricht in de wereld van sportbh’s en sportkleding. Met haar kennis over Sportbh’s helpt Romy vrouwen bij het vinden van de perfecte sportbh zodat zij zich kunnen focussen op hun sportprestaties. De nieuwste trends in de sportwereld is iets wat Romy nauwlettend in de gaten houdt. In haar vrije tijd sport doet ze aan Crossfit en Fitness, waar haar passie voor sport ook vandaan komt. Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.