Als je zwanger bent ondergaat je lichaam in negen maanden een hele metamorfose. Niet alleen je buik gaat groeien, ook je haar en nagels groeien sneller en zelfs je voeten kunnen groter (en dikker) worden! En natuurlijk veranderen je borsten ook, die worden een stuk voller omdat ze zich klaar maken om straks jouw kleintje te kunnen voeden. Allemaal hartstikke magisch natuurlijk, maar soms ook best vervelend. Want je borsten kunnen behoorlijk pijn doen, vooral in die eerste weken. 

Wat is een goede bh tijdens de zwangerschap?

Welke bh jij fijn vindt tijdens de zwangerschap is natuurlijk heel persoonlijk. Misschien doen je borsten wel vreselijk pijn en verdraag je helemaal geen bh. Of heb je juist helemaal nergens last van en draag je zolang je kunt je eigen bh. Toch maken de meeste aanstaande mama’s op een bepaald moment een switch naar een nieuwe bh. Maar welke dan?

Zwangerschapsbh of Meegroei bh

Ben je graag op alles voorbereid dan kun je ervoor kiezen om een zogenaamde zwangerschap of meegroei bh aan te schaffen. Dit soort bh’s zijn gemaakt van comfortabele en rekbare stof, waardoor ze als het ware, meegroeien met jouw groeiende borsten. Ideaal, want wie wil er nou om de paar maanden een nieuwe bh aanschaffen. Vaak hebben deze zwangerschap bh’s geen beugel om de groeiende borsten alle ruimte te geven. Maar als je al een grotere cupmaat hebt kan je wat ondersteuning missen. In dat geval kun je kiezen voor een voorgevormde meegroei bh of een zwangerschap bh met beugel.

Sport bh tijdens de zwangerschap

Omdat je borsten veranderen en vooral in het begin vaak gevoelig of zelfs pijnlijk zijn kan sporten ineens een hele andere ervaring zijn. Waar je voorheen met een low support sport bh toe kon, heb je nu misschien juist wel iets meer ondersteuning nodig tijdens het sporten of wil je je borsten zoveel mogelijk op hun plek houden omdat iedere beweging pijn doet. Een goede bh om je groeiende borsten tijdens de zwangerschap die extra ondersteuning te geven bij het sporten is bijvoorbeeld de Shock Absorber Active Multisports. Deze trendy sport bh kun je voor allerlei sporten inzetten en geeft je super ondersteuning door de hippe racerback en haaksluiting aan de achterkant. Ideaal zijn de gevoerde en verstelbare bandjes zodat je de sport bh eenvoudig kunt aanpassen naarmate je borsten groeien. Met deze toffe sport bh zijn je borsten in ieder geval geen excuus om niet te sporten. Al kun je als aanstaande mama vast een andere goede reden bedenken om lekker met de beentjes omhoog op de bank te gaan liggen.

Sport bh na de zwangerschap

Als je kindje er is ben je eerst natuurlijk helemaal niet bezig met sporten. Toch kan een stevige sport bh ook direct na de zwangerschap noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld als, om wat voor reden dan ook, je geen borstvoeding wilt of kunt geven, of je wilt de borstvoeding afbouwen. Dan is het belangrijk dat je je borsten strak tegen je lichaam aanhoudt om stuwing te voorkomen. Een stevige sport bh gemaakt van een zachte en comfortabele stof waarbij de huid goed kan ademen, zoals de sport bh van Panache, is dan heel belangrijk. Ook als je wel weer langzaam aan het sporten op gaat pakken kan een sport bh met een beetje extra ondersteuning een goed idee zijn. Na een zwangerschap zijn je borsten vaak toch veranderd en dat kan best even wennen zijn. De juiste ondersteuning is dan helemaal belangrijk omdat het borstweefsel anders bij herhaaldelijke impact blijvend kan beschadigen, waarmee je sneller slappe borsten krijgt. 

Welke voedingsbh is het beste?

Voor veel moeders is het een magisch moment; de eerste keer dat hun kindje aan de borst drinkt. Hoe mooi is het als dat allemaal mag lukken en goed gaat. Maar op een gegeven moment is de magie wel een klein beetje vervlogen en verlang je vooral naar slaap en tijd voor jezelf. Een praktische voedingsbh is dan geen overbodige luxe. Daarmee kun jij je kindje makkelijk en zonder gedoe aanleggen in elke situatie. Dat iets praktisch is hoeft heus niet te betekenen dat er aan design geen aandacht besteed is. Als (nieuwe) moeder wil je er immers ook gewoon een beetje leuk bij zitten. Met de Anita Maternity Fleur is dat geen enkel probleem. 

BH met voorsluiting na de zwangerschap

Een (sport) bh met voorsluiting kan na de zwangerschap erg prettig zijn. Niet alleen omdat je hem makkelijk kunt openen aan de voorkant voor een voeding, maar ook omdat je na een zwangerschap en bevalling of keizersnede, soms best in de kreukels kunt liggen. Jezelf in allerlei bochten wringen om dan een bh aan de achterkant te sluiten kan dan best een uitdaging zijn.