Voor 17:00 uur besteld = vandaag verzonden | Gratis verzending in NL & BE
5 fabeltjes over de sportbh

Welke sport je ook uitoefent, een goede sportbh wil iedereen. Tenminste, dat zou je denken, maar toch zijn er nog altijd allerlei fabeltjes over sportbh’s, waardoor mensen beginnen te twijfelen. Tijd om vijf fabels over de sportbh te ontkrachten. Want geloof ons, een goede sportbh is echt essentieel als je comfortabel wilt sporten.
Fabel 1: “Een normale bh is ook prima om in te sporten”
Dit is iets wat je vast een keertje hebt gehoord. Je kan in een gewone bh sporten, maar deze zijn daarvoor niet ontworpen. Ze geven ondersteuning bij lichte bewegingen. Wanneer je gaat sporten beweegt je borstweefsel alle kanten uit, niet alleen op en neer, maar ook zijwaarts en diagonaal. Een sportbh is ontworpen, om deze bewegingen op te vangen en ervoor te zorgen dat je geen schade oploopt tijdens het sporten. Ook zit een sportbh stukken beter dan een normale bh als je gaat sporten. Sport dus niet in een normale bh, maar investeer in een goede sportbh. Dat sport veel fijner en is uiteindelijk ook gezonder voor je borsten.
Fabel 2: “Een sportbh moet heel strak zitten”
Absoluut niet waar. Een sportbh die heel strak zit kan zelfs schadelijk zijn. Tuurlijk moet een sportbh stevig zitten, maar niet te strak. Als de bh te strak zit, snijdt hij in je huid en dat is pijnlijk. Bovendien kan een te strakke sportbh je bloedsomloop belemmeren. Een goede sportbh moet mooi aansluiten, ondersteunen en je vrij laten ademen en bewegen. Ben je niet zeker van je maat? Probeer verschillende maten en modellen of laat je adviseren in een sportwinkel.
Fabel 3: “Je kunt jarenlang dezelfde sportbh dragen”
Was jij iedere week sportbh? Een sportbh vangt elke keer dat je sport behoorlijk wat zweet op. Daarbij hebben ze flink wat te verduren. Elastische materialen gaan na een tijdje hun kracht verliezen. Dat komt door zweten, wassen en slijtage. Begint je sportbh telkens te verschuiven, zit hij niet meer zo lekker en biedt hij niet meer genoeg ondersteuning? Dan is het tijd voor een nieuwe. Gemiddeld gaat een sportbh zes maanden tot een jaar mee. Tenminste, als je hem regelmatig draagt. Wees niet te zuinig en sport niet door in een uitgezakte sportbh. Niet goed voor je borstweefsel. Bovendien zit het ook niet meer comfortabel.
Fabel 4: “Alleen vrouwen met hele grote borsten hebben een sportbh nodig”
Ook als je wat kleinere borsten hebt is een sportbh belangrijk. Borstweefsel, groot of klein kan uitrekken of beschadigingen wanneer je intensief sport en er geen ondersteuning is. Het draait niet om hoe groot je borsten zijn, maar om hoe je comfortabel kan bewegen tijdens het sporten, zonder dat je borstweefsel beschadigd raakt. Nog steeds niet overtuigd? Denk dan aan het feit dat een sportbh ook je houding verbetert en dat komt het sporten ten goede. Met een sportbh haal je een beter resultaat uit je trainingssessie, het maakt daarbij niet uit wat je bh maat is.
Fabel 5: “Je hebt geen sportbh nodig als je gaat wandelen, pilates of yoga doet”
Tuurlijk, als je gaat wandelen of aan pilates doet is dat een stuk minder intensief dan hardlopen, maar dat betekent nog niet dat je geen sportbh hoeft te dragen. Tijdens houdingen waarbij je draait, buigt of stretcht beweegt je borstweefsel. Vandaar dat een sportbh altijd een goed idee is. Bovendien is bewegen dan ook comfortabeler. Geen last van een bh die afzakt of cups die verschuiven. Er zijn sportbh die speciaal ontworpen zijn voor low-impact sporten.
Het dragen van een goede sportbh is niet alleen comfortabel, maar ook belangrijk voor je gezondheid. Geloof dus niet al die fabels over sportbh’s en kies bewust voor een bh die jouw borsten ondersteunt. Maakt niet uit wat voor sport je doet of op welk niveau. Investeer in een sportbh en sport met plezier, zonder pijn of ongemak. Want daar draait het tenslotte om.