4 x waarom jij een (sport)bh met voorsluiting wilt dragen

Niet alleen mannen hebben soms moeite met het openen van bh-sluitingen. Ook vrouwen staan regelmatig te hannesen met die dingen. Wie heeft dat eigenlijk ooit bedacht, dat je je armen zowat uit de kom moet draaien om je bh uit te krijgen? Maar goed nieuws, dat hoeft dus helemaal niet. Want je kunt ook gewoon kiezen voor een bh met een praktische voorsluiting. Wat de voordelen zijn van zo’n bh die aan de voorkant sluit? Dat lees je hieronder.

1. Een (sport) bh met voorsluiting doe je makkelijk aan en uit

Het is een inkoppertje natuurlijk, maar het grootste voordeel van een bh met voorsluiting is dat je hem makkelijk aan en uit kunt doen. Dat is voor iedereen prettig, maar in sommige gevallen is het nog belangrijker dat je je bh eenvoudig aan en uit kunt trekken. Denk bijvoorbeeld aan een blessure aan je schouders of armen waardoor je simpelweg niet in staat bent om de beweging te maken die noodzakelijk is om een bh uit te trekken. Vaak is het na een borstoperatie ook handig om te kiezen voor een bh met voorsluiting om die reden. Medische bh’s zijn dan ook meestal uitgerust met een handige voorsluiting. 

2. Comfortabel sporten met een sport bh met voorsluiting

Een voorwaarde om lekker te kunnen sporten en het beste uit jezelf te halen is dat je nergens door belemmerd wordt. Dat betekent dat je sportkleding van goede kwaliteit moet zijn, moet doen wat het hoort te doen en bovenal comfortabel is. Ga je hardlopen dan is het ook belangrijk dat je een sport bh met goede ondersteuning draagt, maar het maakt tijdens het sporten niet zoveel uit of je nu een hardloop sport bh met een gewone sluiting of voorsluiting draagt. Dat is een ander verhaal als je een sport als yoga gaat beoefenen, waarbij je veel met je rug op de grond ligt. Ook tijdens het fitnessen zit je vaak met je rug ergens tegenaan. Als je dan een sportbh hebt met rugsluiting dan kan dat al snel een vervelend gevoel geven. Waardoor je de focus op je sport kwijt raakt. In dat geval is een sportbh met voorsluiting de perfecte keuze. 

3. Een sport bh met voorsluiting is hip

Wanneer jij met je hoofd als een tomaat op de crosstrainer staat voel je je vaak niet heel elegant. Op de een of andere manier is het daarom nog belangrijker dat je sport outfit dat wel is. De sportschool is misschien niet direct een plek om je nieuwe liefde op te pikken, maar het is zeker wel zien en gezien worden. Met een sport bh met voorsluiting kies je voor een hippe sport bh met een stoere uitstraling. Haakjes, knoopjes, ritsen; alles is mogelijk. Uiteraard moet je hem dan wel als sporttop gebruiken, want anders ziet niemand hem! 

4. Een sport bh met voorsluiting voor wat extra lift

Een (bh) met voorsluiting is geschikt voor elke cupmaat, maar wanneer je iets minder volle borsten hebt, heeft de bh met voorsluiting als voordeel dat hij je borsten een licht push up effect geeft, doordat de borsten toch een tikkie meer naar elkaar toe en omhoog worden geduwd. 

Maak jij het jezelf makkelijker met een stijlvolle, elegante, gewone sportbh met voorsluiting of medische bh? Check dan vooral onze collectie bh’s met deze handige sluiting. 

Marchje
Marchje

Marchje werkt bij het team van Sportbh.nl Door haar eigen ervaringen bij het sporten weet ze dat het erg belangrijk is dat een sport-bh de juiste ondersteuning biedt en daarbij zelfvertrouwen geeft aan de vrouw bij het sporten. Haar betrokkenheid bij zowel het product als de klant maakt van Marchje niet alleen een waardevolle medewerker van Sportbh.nl, maar ook een goede adviseur voor klanten die om persoonlijk advies vragen voor de perfecte sportbeha voor hun eigen actieve leven. Marchje is goed op de hoogte van de trends, dat is belangrijk! Een sport-bh moet er natuurlijk naast het bieden van een goede ondersteuning ook zeker leuk uitzien! Op de pagina trendwatcher zie je mijn andere collega’s welke actief zijn als redacteur op ons platform.